A szupergazdagok szembesülni akarnak a halállal, mert ez élteti őket igazán

Évek óta egyre többen fizetnek be több százezer dollárokért olyan extrém túrákra, amelyeken közel sem biztos a túlélés. Ilyen volt a Titan tengeralattjáró tragédiája is, de népszerű az Antarktisz...

Mátrabérc teljesítménytúra: a dagonya 50 árnyalata

Magyarország egyik legpatinásabb teljesítménytúráját mindig tavasszal, április közepén tartják. Előnye: nincs gatyarohasztó meleg. Hátránya: lehet, hogy sár lesz.

Vérkör: 77 km-es teljesítménytúra a vértesi kánikulában

Vér, verejték, könnyek: nyári okos-teljesítménytúra mazochistáknak a Vértesben.

Sárga 70: érzed, ahogy folyamatosan fogy el a lábad

70 kilométeres, 16 órás gyaloglás Esztergomból Budaörsre, a legszebb éjszakai panorámával és teljes lábkopással.

Kötélhíd visz át a bükki Barát-szurdok mélysége fölött

Lentről nézve ijesztőnek tűnhet a via ferratázás, de aki már próbálta, tudja, hogy közelről nem is olyan rémisztő dolog, Felsőtárkánynál pedig egyenesen élvezetes.

Amikor olyan helyen égsz sebesre 4000 méteren, ahol álmodban se gondoltad volna

Vakító kékség felül, szikrázó fehérség alul, folyamatos napsugár-szőnyegbombázás. Ez az Alpok tetőterasza: a Monte Rosa csoport.

Magyar lány az USA legbrutálisabb túráján: Találkoztam grizzly medvével is, nem bántott

Az élet az ösvényen nehéz és kegyetlen: van, hogy egy agresszív tehénnel kell megküzdeni a poshadt vízért a sivatagi itatónál, és nem nyersz, mondta interjúnkban Alberti-Hamlet Nóri, az 5000...

Teljesítette egy magyar lány az USA legbrutálisabb túráját

Alberti-Hamlet Nóri 148 nap alatt járta végig az 5000 kilométeres, Észak-Amerikát a Sziklás-hegység mentén kettészelő Continental Divide Trail-t.

A Himalája legszebb túrája, az Everest Base Camp Trek

Körös-körbe hatalmas hegyek tornyosultak, úgy éreztem magam, mint egy törpe Pataki Attila, aki a Kör közepén állok című slágert dúdolja elcsukló hangon a kosárlabda-válogatott tagjainak gyűrűjében.

Robotok hajnalban a gerincen: a Mont Blanc megmászása

Lihegve felnéztem arról a kis sápadt körről, amit a fejlámpám a hóra vetített. A ritkás levegőben alacsonyan lebegett a Hold, hihetetlen, véres-tojássárgás színben. Mintha egy életunt, gyulladt szem...

Kövess minket Facebookon is!