Mészáros Lőrinc jött, vásárolt, majd teljesen maga alá gyűrt egy energiacéget
Másfél évvel a megjelenése után egyedül maradt a Mészáros-csoportot energiával ellátó cégben.
Már most le tudnánk állni az orosz gázimportról, de komoly árat kellene fizetni érte
Év végén lejár az Oroszország és Ukrajna közötti tranzitszerződés, és emelkedő üzemanyagárakra számíthatunk. Erről és sok más energiaügyi témáról beszélgettünk Pletser Tamással, az Erste olaj- és...
Szijjártó: Már az első félév vége előtt megkezdődhet a szlovén–szerb–magyar áramtőzsde működése
A külgazdasági és külügyminiszter szerint a három ország energetikai együttműködése nagymértékben fogja javítani az egész térség energiabiztonságát.
A magyarországi ingatlanok többsége zabálja az energiát, a családi házaknál a legrosszabb a helyzet
Egy új tanulmány becslései szerint a 4,5 milliós lakóingatlan-állomány nagy része korszerűtlen, a 2,8 millió családi házból 2,2 millió rossz energiahatékonyságú.
Trágyából
Ember: Európa elkerülte a legrosszabbat a szél- és napenergia felfutásával
Az energetikai agytröszt szerint a vártnál jóval kisebb arányban nőtt a szénfelhasználás 2022-ben. Idén a gáz fékjét nyomják majd le.
A Kádár-kockánál is a fizika nyer
Az energiaválság még inkább arra kényszeríthet minket, hogy nekiálljunk a házak energiahatékony felújításának. Pár ökölszabályt mindenki ismer, de hogy mit hozhatnak az elköltött milliók, azt...
Lantos Csaba elvállalta az energiaügyi minisztérium vezetését, de nem lesz könnyű dolga
Palkovics László távozása után az energetika külön tárcát kap, de az új miniszternek sok erős emberrel kell majd egyezkednie a fő kormánykommunikációs panellé tett „brüsszeli szankciók okozta...
Újabb haladékot adtak az energetikailag korszerűtlenebb lakóházak engedélyeztetésére
Egy új jogszabály-módosítás 2024 júniusáig tolta ki a határidőt, ami után már csak a közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt.
Szijjártó Péter: Nem normális körülmények között élünk, több gáz kell a biztonságos ellátáshoz
A külügyminiszter élőben jelentkezett be Brüsszelből, ahol az energetikai miniszterek rendkívüli ülésükön megszavazták az EU gázspórolási tervét.
Kövess minket Facebookon is!