Bangladesi sziámi ikrek szétválasztása

RSS

Csókay András: Ha tudtam volna, mi történt a hátam mögött a szétválasztó műtéten, mondtam volna, hogy fiúk, takarodó van

A bangladesi ikerpár szétválasztásáról is ismert idegsebész részletesen elmesélte, hogy az ő szemszögéből mi történt a műtéten és utána, miért veszett össze magyar orvostársával. A Szász Jánosnál tartott házkutatásról azt mondta, megfélemlítő ereje volt, és „borzasztóan félrevezették a rendőrséget”.

Két évvel a szétválasztásuk után az otthonukban ünnepelhették a születésnapjukat a bangladesi ikrek

Rabeya és Rukaya a fejüknél nőttek össze, két éve választották szét őket.

Az apád zsarol, fenyeget, egzecíroztat

A rendező 14 éves fiának is elküldött egy Szász Jánost becsmérlő levelet a bangladesi ikreket szétválasztó misszió vezetője, az egyik orvosnak pedig „elkérték” volna a telefonját, hogy ne tudja hívni a sajtót. Újabb részleteket tudtunk meg arról a súlyos konfliktusról, amely odáig fajult, hogy Szász János filmrendezőnél házkutatást tartott a rendőrség.

A bangladesi ikreket szétválasztó sebész: E miatt a filmrészlet miatt kell szenvednie Szásznak

A vezető idegsebész szerint a rendező filmre vett egy közte és a vezető plasztikai sebész között elhangzó műtét végi beszélgetést, amit az alapítvány valószínűleg nem akar a filmben látni. A plasztikai sebész szerint viszont nem művészfilmre kérték fel Szászt. Hosszú közlemény jelent meg a műtétsorozat fő koordinátorától. Szász és családja közben visszakapták lefoglalt eszközeiket a rendőrségtől.

Nem értik a sziámi ikreket szétválasztó orvosok, miért kellett házkutatást tartani Szász Jánosnál

Megkérdeztük a bangladesi ikrek szétválasztásában résztvevő orvoscsapat tagjaitól, hogy mit szólnak a Szász János házánál tartott rendőri intézkedéshez. Többen értetlenül állnak a dolog előtt, fel vannak háborodva a történtek miatt. A rendőrség közölte, Szászt nem gyanúsítják semmivel, egy adathordozót kerestek. Nem egyszerű eligazodni a történetben, de megpróbáltuk kibogozni, hogy mi történhetett.