Átoltottság

RSS

A franciák már úgy vélik, hogy csak 90 százalékos átoltottságnál lehet megszüntetni a korlátozásokat

A gond, hogy nincs ekkora oltási hajlandóság. A Pasteur Intézet azt számolta ki, hogyan lehetne ezer alatt tartani a kórházban ápoltak számát.

Orbán: Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdán kinyithatnak a boltok

A tervezett dátumnál valamivel hamarabb értük el a bűvös számot, amihez a lépcsőzetes újraindítást kötötte a kormány. A lazítás a vonatkozó kormányrendelet értelmében hamarosan meg is kezdődik, Orbán pedig bejelentette, hogy szerdán nyithatnak a boltok, és újraindulhatnak a szolgáltatások. A szakértők szerint viszont egyáltalán nem biztos, hogy pont most kellene nyitni.

Magyarország már a tizenkettedik legátoltottabb ország a világon

A Johns Hopkins Egyetem adatai alapján.

Idén még nem tervezhetünk felszabadultan nyaralást – véli az immunológus

A brit variáció miatt nem elég a 50-65 százalékos átoltottság, legalább 85-90 százalékot kell elérni, igaz ebbe a fertőzésen átesettek is beleszámítanak – mondja Erdei Anna immunológus.

Kiszámoltuk, mikorra lehet meg a 2,5 millió beoltott, ami a kormány szerint kell a nyitáshoz

Orbán húsvéti nyitásához holnaptól kétszer annyit kellene oltani, mint eddig. Most 1,7 milliónál tartunk, ezzel a tempóval április közepéig nem jutunk el odáig, hogy nyitni lehessen.

Szabad sajtó, vakcinát elzavaró polgármester és egy újabb magyar siker – ezeket az állításokat ellenőriztük le a héten

Ezen a héten is összegyűjtöttünk a cikkeinket, amikben körül jártunk néhány megkérdőjelezhető állítást.

Magyarország felkapaszkodott a középmezőnybe oltási hatékonyságban

De vajon a kormány miért jelent más számokat a keleti vakcinákról az európai járványügyi hivatalnak, mint amiket itthon közzétesz? Mindenesetre jó hír, hogy az országba érkezett vakcináknak egyre kisebb része áll raktárban.

Javult a magyar oltási hatékonyság, de még mindig a mezőny vége felé vagyunk

Sok a vakcinánk, és a lakosság átoltottságában az élmezőnybe is tartozunk, de továbbra is kevés másik európai országban állnak a vakcinák olyan arányban a raktárban, mint Magyarországon.

Egy hónap alatt a magyarok 1,5 százalékát sikerült beoltani

Európában és a világban is akadozik a szállítás, hozzánk eddig csak 165 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett. Időbe telik az is, amíg használni lehet az újonnan engedélyezett brit és orosz vakcinákat.