Százezren nem vették fel a második oltásukat Magyarországon

2021. augusztus 5. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon lassan araszol 5,5 milliótól feljebb a beoltottak száma, pedig a koronavírus elleni vakcinák feltankolásával jól áll Magyarország: az eddig leszállított mennyiség a teljes népesség beoltására elegendő lenne, ezzel Magyarország világelső – írta a 24.hu.

Magyarországra eddig összesen 18,9 millió vakcina érkezett – ez 9,72 millió ember beoltására elég. Ez a felnőtt lakosság 120 százalékát jelenti – tehát teljes felhasználás mellett is jelentős mennyiség maradna az augusztus 1-jétől már kérhető harmadik oltásra.

A második a listán a leszállított – felhasznált vagy még készleten levő – vakcinákat tekintve Izland, amely a felnőtt lakosság 99 százalékát tudja beoltani, mögötte Ciprus 94,3, Dánia 91,1 százalékkal áll. A környező országokból Szlovénia 84,5 százalékos aránya a legmagasabb.

Az oltási kedv azonban nem nő, sőt, százezren vannak, akik a második oltásukat már nem vették fel.

A magyarországi átoltottságról itt olvashatja részletes cikkünket.

Magyarországon a múlt héten 27 ezren kaptak koronavírus elleni védőoltást. Az elmúlt két hétben 1,03 millió vakcina érkezett az országba, mind nyugatról. A kínai Sinopharmból és az orosz Szputnyik V-ből két és fél hónapja nem érkezett újabb szállítmány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!