Maruzsa Zoltán szerint 85-90 százalékos a tanárok, iskolai dolgozók átoltottsága

2021. szeptember 8. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan, de fokozatosan emelkedik a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, a jelek szerint a kormány azonban továbbra is kitart az iskolai maszkviselés és védőtávolság mellőzése mellett. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádiónak azt mondta: ezeket nem fogják kötelezővé tenni, mert az oltásra alapozzák a védekezést.

„Egyértelmű sikerként könyvelem el, hogy úgy tudtuk a jelenléti oktatást beindítani a múlt héten, hogy az lényegében és érdemben mindenhol zökkenőmentesen el tudott indulni” – jelentette ki Maruzsa, és hozzátette, oltásért a jövőben is bárki bármikor jelentkezhet, de újabb kampánynak nem látja értelmét. Az idei tanév első tanítási hetében lefutott a 12 év feletti diákok intézményi oltása, ekkor 48 ezren kapták meg a vakcinát, megelőzően pedig 185 ezer diákot oltottak be.

„Áprilisban megvalósult a pedagógusok, iskolai dolgozók kampányszerű oltása, és azóta is folyamatosan lehetőségük van oltásra, akár már a harmadik oltás felvételére is. Intézményi átlagban 85-90 százalékos az átoltottság az ő körükben. Ez egy nagyfokú védettség, messze magasabb arány, mint az országos átlag”

– mondta Maruzsa. Az államtitkár ezután megerősítette, hogy sem testhőmérséklet-mérés, sem maszk, sem távolságtartás nem lesz a tanév első időszakában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!