Maruzsa Zoltán szerint 85-90 százalékos a tanárok, iskolai dolgozók átoltottsága

2021. szeptember 08. – 07:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan, de fokozatosan emelkedik a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, a jelek szerint a kormány azonban továbbra is kitart az iskolai maszkviselés és védőtávolság mellőzése mellett. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádiónak azt mondta: ezeket nem fogják kötelezővé tenni, mert az oltásra alapozzák a védekezést.

„Egyértelmű sikerként könyvelem el, hogy úgy tudtuk a jelenléti oktatást beindítani a múlt héten, hogy az lényegében és érdemben mindenhol zökkenőmentesen el tudott indulni” – jelentette ki Maruzsa, és hozzátette, oltásért a jövőben is bárki bármikor jelentkezhet, de újabb kampánynak nem látja értelmét. Az idei tanév első tanítási hetében lefutott a 12 év feletti diákok intézményi oltása, ekkor 48 ezren kapták meg a vakcinát, megelőzően pedig 185 ezer diákot oltottak be.

„Áprilisban megvalósult a pedagógusok, iskolai dolgozók kampányszerű oltása, és azóta is folyamatosan lehetőségük van oltásra, akár már a harmadik oltás felvételére is. Intézményi átlagban 85-90 százalékos az átoltottság az ő körükben. Ez egy nagyfokú védettség, messze magasabb arány, mint az országos átlag”

– mondta Maruzsa. Az államtitkár ezután megerősítette, hogy sem testhőmérséklet-mérés, sem maszk, sem távolságtartás nem lesz a tanév első időszakában.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass