Vesztésre áll a nagy visszatérő Juhász Péter az V. kerületben

2024. június 9. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

12,50 százalékos feldolgozottságnál a fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter vezet az V. kerületben, azaz a tíz év után újra ringbe szálló Juhász Péter egyelőre második nekifutásra se tudja elvenni tőle a kerületet. Szentgyörgyvölgyi 54,23 százalékkal vezet, Juhász 42,44 százalékon áll.

Belváros-Lipótváros azóta fideszes vezetésű, hogy Rogán Antalt 2006-ban polgármesterré választották. Őt két ciklus után, 2014-ben váltotta az azóta is regnáló Szentgyörgyvölgyi Péter. 2019-ben a későbbi főpolgármester-helyettes Tüttő Kata volt az összellenzéki jelölt, de az idei választás szempontjából érdekesebb Szentgyörgyvölgyi 2014-es ellenfele: Juhász Péter már tíz évvel ezelőtt is megpróbálta elvenni a Fidesztől az V. kerületet, akkor még az Együtt–PM jelöltjeként, de nagyon simán kapott ki, alig több mint 30 százalékot ért el, míg a polgármester több mint 54-et.

Juhász most eredetileg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltje volt, de miután a Momentum is beállt mögé, a Kutyapárt mégis inkább kifarolt. Ezután az ellenzéki pártoknak hosszas huzavonát követően sikerült megállapodniuk a kerületi előválasztásról, amelyet Juhász nyert meg, így ő lett az ellenzék közös jelöltje: hivatalosan a DK, a Momentum, a Párbeszéd, a Márki-Zay-féle MMN és a Jakab Péter-féle A Nép Pártján támogatja.

Ínyenceknek: Schmuck Andor 0,93 százalékon áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!