Háborúpártinak és baloldalinak nevezte az Európai Néppártot a Fidesz kommunikációs vezetője

2024. május 15. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

A megfelelő időben el fogja dönteni a Fidesz, hogy melyik európai parlamenti frakcióhoz csatlakozik, de a párt kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás arra számít, hogy kizárják az általa az ATV-nek adott szerda reggeli interjúban baloldalinak és háborúpártinak nevezett Európai Néppárt képviselőcsoportjából a KDNP-s Hölvényi Györgyöt és Juhász Hajnalkát.

Bár felmerült, hogy a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához csatlakozik az Európai Parlamentben, az ebben a frakcióban politizáló Alexandr Vondra viszont nemrég úgy fogalmazott, hogy ha valaki papagáj módjára putyini propagandát terjeszt, annak semmi dolga az ECR-ben. Erre Menczer azzal reagált, hogy az elmúlt években oroszbarátnak, törökbarátnak, Amerika-barátnak, németbarátnak is titulálták a Fideszt, ám szerinte

„a helyzet ezzel szemben az, hogy a magyar politika és a magyar külpolitika mindig magyarbarát volt. Amikor Magyarországról vagy külföldről ilyesmivel bírálnak bennünket, akkor azért nem értik azt, hogy a magyar külpolitika magyarbarát, mert ezek a derék kollégák, legyenek akár magyarok, akár külföldiek, soha nem csináltak ilyesmit”.

A beszélgetésben szó esett Magyar Péterről is, akivel kapcsolatban Menczer azt mondta, hogy azért foglalkozik vele rendszeresen a Fidesz,

„…mert egy hazudós ember, és egy hazudós emberről el kell mondani, mi az igazság”. Hozzátette: „a fideszesek pontosan látják, hogy ki ez az ember, a jelenséget ismerik. Tudják, láttuk már, Márki-Zay Péter is ilyen volt. Tudjuk, ő az ellenfél, ismerjük, milyen háborúpárti, baloldali, külföldről finanszírozott, le kell győzni, le is fogjuk”.

Amikor az önkormányzati választásról és a Győrben ismét induló Borkai Zsoltról esett szó, Menczer úgy fogalmazott, ha Borkai helyében lenne, úgy szégyellné magát, hogy nemhogy politikai pályára nem akarna lépni, de valószínűleg a lakásból sem akarna kijönni többé.

A Fidesz kommunikációs igazgatójának azzal kapcsolatban is kérdést tettek fel a műsorban, hogy sikerült-e beszélni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával arról, hogy miért hívták meg előadást tartani Mahmúd Ahmadinezsád korábbi iráni elnököt, aki szélsőséges, holokauszttagadó nézeteiről ismert. Erre Menczer Tamás azt válaszolta, hogy sok fontos kérdés van, ez is ezek közé tartozik, de ő jelenleg a háborúval és a választással tölti a napjait.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!