Horn Gábor: Magyar Péter nem a megváltó, maximum királycsináló lehet

2024. április 26. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyar Péter nagyon ügyesen tartja fenn az érdeklődést”, jók az országjárásai, mert a közelébe kerülhetnek az emberek – kezdte megállapításainak sorát az ATV péntek esti Voks24 műsorában Horn Gábor, a Republikon Alapítvány vezetője. Horn a műsorba Magyar péntek kora estére, a Belügyminisztérium elé meghirdetett tüntetése apropóján mondta el, hogy a Tisza Párt alelnöke jó ütemérzékkel dolgozik a vidéki és budapesti helyszínek közt. Hozzátette, úgy tűnik, „mintha egy közvetlenül elérhető influenszerré vált volna Magyar Péter”, aminek az elemző szerint veszélyei is vannak.

Amit Magyar művel, az egy one man show Horn szerint, amit a mostani helyzet tesz lehetővé a rossz állapotban lévő Fidesszel és a kegyelmi botránnyal. Magyar belülről jön, „el tudja mondani, a király meztelen”, hogy ki kicsoda valóban a kormánypártban. Az ország harmada reményvesztett volt felbukkanása előtt, nem hitte már, hogy az ellenzéki pártok tudnak bármit is tenni. Hozzátette, azt nem lehet számonkérni, hogy az ellenzéki politikusoknak nem volt fideszes párjuk, aki kitálalhat.

Meddig működhet ez a one man show, merült fel a kérdés, mire Horn azt felelte, egyfelől sokan dolgoznak ezen a történeten, így nem teljesen egyszemélyi; másfelől június 9-ig tud működni mindez, de ha megválasztanak 3-4 EP-képviselőt a Tisza Pártból, az már új helyzet lesz. „Itt pályázat útján kerültek emberek olyan helyzetbe, hogy egy háromperces filmet láttak róluk” – mondta Horn. Attól izgalmas a jelenség, hogy Magyar személye még mindig egy rejtély, a mögötte lévő hálózat pláne.

Horn Gábor azt mondta, a Magyar-féle mozgalom a remény visszaadásáról szól, hisz nemrég neki még azt mondták emberek lemondóan, úgyis úgy fognak meghalni, hogy még mindig Orbán lesz hatalmon. Most azonban sokan elkezdtek reménykedni.

Arra, hogy Magyar szerint ha indítanának főpolgármester-jelöltet, nyernének, Horn azt felelte, ez csak zavarokat okozhatna. Ugyanis Karácsony Gergelyt nem tudnák veszélyeztetni. Horn ezzel zárta mondandóját: „nem gondolom, hogy Magyar Péter lenne ténylegesen a megváltó”, maximum királycsináló tud lenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!