Mérni kezdték Rogánék Magyar Pétert és azt is, hogy mitől fél a nép

2024. április 24. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

A 444 birtokába került egy beszélgetés, amin a kormány megbízásából az Amarone Kft. végez közvélemény-kutatást. Rákérdeznek többek között a választási hajlandóságra, arra, hogy mit tart a válaszadó Magyarország legfontosabb problémájának, illetve mitől fél, mi miatt aggódik a leginkább a családjában, továbbá, hogy mi a véleménye a saját pénzügyi helyzetéről. Már rögtön az első kérdésben tisztázzák, hogy a válaszadó családtagjai dolgoznak-e a médiában, továbbá, hogy nem politikusok.

A kérdések között szerepel az is, hogy a főpolgármester-választáson egy Karácsony Gergely–Szentkirályi Alexandra-, illetve egy Karácsony Gergely–Vitézy Dávid-meccsen kire szavazna a válaszadó, illetve egy 1-4-es skálán értékelni kell a politikusokat, többek között Karácsony Gergelyt, Vitézy Dávidot, Donáth Annát, Orbán Viktort, Szentkirályi Alexandrát, Magyar Pétert és Gyurcsány Ferencet is, illetve külön az Ellenzéki összefogást is. Elhangzik az a kérdés is, hogy hallott-e Orbánék brüsszeli konferenciájának bezárásáról, és azt is megkérdezik, hogy elégedett-e a válaszadó Orbán Viktorral, valamint hogy a brüsszeli balhé befolyásolja-e azt, hogy a Fideszre szavaz-e majd.

A választási hajlandóságot is mérték, de az EP-választásnál a Momentumot nem említették. Kérdezték mások mellett azt is, hogy a válaszadók egyetértenek-e azzal, hogy Karácsony Gergely ötéves időszakában a lakásárak és a bérleti díjak kevésbé megfizethetők, hogy rosszabb a hajléktalanság, nagyobb a forgalom és hogy Karácsony Gyurcsány Ferencet és barátait, támogatóit bízta meg Budapest vezetésével.

Kérdezték azt is, hogy a válaszadók szerint Orbán valóban megőrzi-e a békét, távol tartja-e a háborút, védi-e a családokat és gyerekeket, és arra is kíváncsiak voltak, hogy szerintük ki a családi értékek erősebb védelmezője: Orbán, Gyurcsány vagy Magyar.

Februárban az Amarone Kft. egyik divíziója, a Call Express Közvélemény-Kutató Intézet végezte azt a kutatást is, amikor arról kérdezték az embereket, hogy a kegyelmi ügy miatt le kell-e mondania Novák Katalinnak.

Kerestük Rogán Antal minisztériumát, hogy megtudjuk, adott-e a kormány megbízást a kutatás elvégzésére, és ha igen, az mennyibe kerül, amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés 16:10-kor: „A kormány semmilyen közvélemény-kutatást nem rendelt” – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek. Arra nem tértek ki a válaszban, hogy ha nem a kormány, akkor milyen szervezet volt a megrendelő, és mennyibe került a felmérés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!