Skrabski Fruzsina: Kiállok Novák Katalin köztársasági elnök mellett, maradok tanácsadója és barátja

2024. február 10. – 15:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Kiállok Novák Katalin köztársasági elnök mellett, maradok tanácsadója és barátja. Bizalmam töretlen” – írta szombat délutáni Facebook-posztjában Skrabski Fruzsina, az államfő egyik tanácsadója.

Múlt pénteken az egész országot felháborította, amikor kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre elnöki kegyelemben részesült. A fideszes politikusok és a kormányzati média napokig hallgatott és terelt azt remélve, hogy minél kevesebb emberhez jutnak el az ügy részletei. Az ügy hullámai viszont nem csitultak, az ellenzéki pártok a köztársasági elnök lemondását követelik, egy közvélemény-kutató pedig már méri is, hogy az ügy ártott-e Novák Katalin és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter népszerűségének.

Novák Katalin tanácsadói közül Gundel Takács Gábor, Lackfi János és Szörényi Levente is kilépett az államfő tanácsadói testületéből. Pénteken Tomán Szabina egy sokat sejtető bejegyzést tett ki a Facebookra, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy lemond-e a tanácsadói tisztségéről. A Telex kérdésére az üzletasszony azt írta, személyesen fogja közölni a döntését a köztársasági elnökkel. Novák egy másik tanácsadója, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője is jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja a kegyelmi döntést.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom kuratóriumi elnöke egy korábbi Facebook-bejegyzésben arról írt, elképzelhetőnek tartja, hogy az egész kegyelmi ügyet csak azért robbantották, hogy módosíthassák az alkotmányt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!