Szörényi Levente is kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből

2024. február 9. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Gundel Takács Gábor és Lackfi János után újabb tanácsadó hagyja ott a köztársasági elnököt. Szörényi Levente énekes, zeneszerző a Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép a testületből.

„A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és »feszítsd meg« szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét. Sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal

kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót” – írta.

Szörényi csütörtökön a Magyar Hang kérdésére, hogy az államfő 16, díjazás nélküli tanácsadójának egyikeként mit javasolna Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében, azt válaszolta, „Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés...😛”.

Szörényi nem válaszolt arra, hogy mi a személyes véleménye arról, hogy Novák kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Akkor arra sem válaszolt, hogy tanácsolja-e Nováknak, hogy megfontolja a lemondást, és arra sem, hogy tagja marad-e az államfő tanácsadóinak.

Az énekes, zeneszerző a harmadik tanácsadó, aki otthagyja a köztársasági elnököt a nagy port kavart kegyelmi döntése óta. Pénteken Tomán Szabina is sokat sejtető bejegyzést tett ki a Facebookra, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy lemond-e a tanácsadói tisztségéről. A Telex kérdésére az üzletasszony azt írta, személyesen fogja közölni a döntését a köztársasági elnökkel. Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője is jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja a kegyelmi döntést. Ezt állítása szerint tanácsadóként Novák Katalinnak is elmondta. A hvg.hu kérdésre, hogy lemond-e a tanácsadói tisztségéről, nem válaszolt konkrétan.

Múlt pénteken az egész országot felháborította, amikor kiderült, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endre elnöki kegyelemben részesült. A fideszes politikusok és a kormányzati média napokig hallgatott és terelt azt remélve, hogy minél kevesebb emberhez jutnak el az ügy részletei. Az ügy hullámai viszont nem csitultak, az ellenzéki pártok a köztársasági elnök lemondását követelik, egy közvélemény-kutató pedig már méri is, hogy az ügy ártott-e Novák Katalin és Varga Judit egykori igazságügyi miniszter népszerűségének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!