Szörényi Levente a Magyar Hangnak Novák kegyelmi ügyéről: „Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés...😛”

2024. február 8. – 11:09

Másolás

Vágólapra másolva

„Bocs' A Magyar Hang én vagyok! A többi nem kérdés...😛”

– írta a Magyar Hang kérdéseire válaszolva Szörényi Levente énekes, zeneszerző, miután a lap arról küldött neki kérdéseket, hogy az államfő 16, díjazás nélküli tanácsadójának egyikeként mit javasolna Novák Katalin nagy vihart kavart kegyelmi ügyében.

Szörényi nem válaszolt arra, hogy mi a személyes véleménye arról, hogy Novák kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Szörényi arra sem válaszolt, hogy tanácsolja-e Nováknak, hogy megfontolja a lemondást, és arra sem, hogy tagja marad-e az államfő tanácsadóinak.

A lap kérdezte Máté Bence természetfotóst is, aki szintén Novák 16 tanácsadójának egyike. Ő azt válaszolta, hogy amíg az elnök kíváncsi a véleményére, szívesen megosztja vele.

A Novák Katalin kegyelmi döntése miatt kirobbant botrány kapcsán Gundel-Takács Gábor a Telexnek azt mondta, tanácsadóként személyesen mondja el a véleményét az államfőnek. A Momentum elnöke szerdán nyílt levélben szólította meg Novák Katalin 16, díjazás nélküli tanácsadóját, és azt kérte tőlük, hogy ne maradjanak csendben.

Az ellenzéki pártok a köztársasági elnök lemondását követelik, a DK és az MSZP megfosztási eljárást indít Novák ellen, előbbi az államfő lemondását követelve aláírásgyűjtést is indított. A Momentum tüntetést szervez péntek estére a Sándor-palota elé, a Párbeszéd pedig törvénymódosításban írná elő, hogy a kegyelmi döntések indoklását a jövőben kötelezően nyilvánosságra kelljen hozni.

Az elmúlt napokban folyamatosan kerestük Novák Katalint és a kormány tagjait is, hogy a kegyelmi döntésről kérdezzük. A köztársasági elnök egy kedd délelőtti sajtótájékoztatón csak röviden reagált az ATV kérdésére, de a döntés hátteréről nem mondott konkrétumokat.

„Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom. Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is.”

A kormány nevében eddig egyedül Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója reagált az ügyre a sopronbánfalvai kihelyezett kormányülésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!