Az összes vasárnapi magyar eredmény Tokióból egy helyen

2021. július 25. – 06:51

frissítve

Az összes vasárnapi magyar eredmény Tokióból egy helyen
Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia második napján a magyar versenyzők úszásban, vívásban, sportlövészetben, dzsúdóban, vitorlázásban, asztaliteniszben, evezésben, tollaslabdában, tornában szerepeltek az egyéni sportágak közül, de két csapatsportban, női kézilabdában és férfi vízilabdában is elkezdődött Magyarországnak az olimpia. Az úszódöntőkön nem született érem, Hosszú Katinka elvileg legerősebb számában, 400 vegyesen nem tudott dobogóra állni. A párbajtőröző Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett, több sportágban pedig sikerült pontszerző helyet elérni, ötödik lett a sportlövő Péni István és a dzsúdós Pupp Réka is.

Itt megtalálja a mai teljes programot, de mivel magyar idő szerint éjszaka-hajnalban lement a versenyek jó része, összefoglaltuk, hogy mi is történt eddig vasárnap.

  • Sportlövészet: Major Veronika a női légpisztolyosok versenyében a 34. helyen zárt, 566 kört lőtt, 11 körrel maradt le a döntőről. A férfi puskások 10 méteres lövészetében Péni István a hetedik legjobb eredménnyel, 629,4 körrel jutott a döntőbe, ahol 186,5 körös teljesítménnyel az ötödik helyen végzett. A szám másik magyar résztvevője, Pekler Zalán a 39. lett 621,1 körös eredménnyel.
  • Evezés: Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős futamában a második lett, ezzel elődöntős egypárevezésben, 12.-nél rosszabb helyen már nem végezhet.
  • Dzsúdó: A nap talán legnagyobb meglepetése, hogy női 52 kilós kategóriában Pupp Réka legyőzte az olimpiai címvédő Majlinda Kelmendit. A koszovói klasszist aranyponttal verte, miután az alapidőben egyik dzsúdós sem tudott akciót végrehajtani. Pupp a nyolcaddöntőben is eredményes volt, karfeszítéssel legyőzte az amerikai Angelica Delgadót, így az elődöntőért küzdhetett. A negyeddöntőben a Fabienne Kocherrel már nem bírt, a svájci egy földre szorítással győzött. Pupp ezzel a vigaszágra került, ahol legyőzte a dél-koreai Pak Da Szolt egy vazaarival – a bronzéremért Odette Giuffrida volt az ellenfele, végül az olasz nyert aranyponttal, így Pupp az 5. helyen zárt.
  • Vívás: A párbajtőr világbajnoki címvédője, Siklósi Gergely megnyerte első asszóját, a kínai Csao Tungot verte 15-9-re, majd második ellenfelét, a marokkói Elkordot is felülmúlt. Utóbbi asszója már elég kiélezett volt, de 13-13 után jól összpontosított Siklósi, és 15-13-ra nyert. A négy közé az olimpiai címvédő Pak Szangjounggal vívott, és egy újabb kiélezett asszó végén 15-11-re győzött a magyar világbajnok. Siklósi lehengerlő formája az elődöntőben is maradt, az olasz Andrea Santarellit 15-10-re verve jutott be a döntőbe. Ott a francia Cannone nyert 15-10-re, így Siklósi ezüstérmet szerzett. Női tőrben három magyar versenyző indult. Kreiss Fanni világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinivel szemben rosszul kezdett, de bravúros vívással fordítani tudott, és 15-10-es győzelemmel ő is a legjobb 16 közé került. Ott már nem bírt a címvédő orosz Inna Gyeriglazovával, 15-10-es vereséget szenvedett. Kondricz Kata kikapott az olasz Alice Volpitól 15-5-re, így kiesett. Pásztor Flórának már a 32 közé is vívnia kellett, azt a meccsét meg is nyerte, de a következő körben már elvérzett, a francia Ysaora Thibus 15-13-ra nyert.
  • Úszás: Három magyar úszó is érdekelt volt a 400 méteres vegyesúszás döntőiben. Verrasztó Dávid 4., Hosszú Katinka 5., míg Mihályvári-Farkas Tímea 6. lett. A helyi idő szerint esti előfutamokban a 4x100-as férfi gyorsváltó hatodik idővel jutott a döntőbe, a többi magyar induló közöl csak a 200 gyorson induló Németh Nándornak sikerült a középdöntőbe jutás.
  • Vízilabda: A magyar férfi válogatott ígéretesen kezdte mérkőzését, de végül 10-9-re kikapott Görögországtól.
  • Tenisz: Fucsovics Márton bemutatkozását hiába vártuk, mert a játékos vállsérülésére hivatkozva visszalépett az olimpiai tornától.
  • Vitorlázás: A női lézer radiálban versenyző Érdi Mária az első futamban a 19. helyen érkezett be, a második futamban a 18. lett, ezzel összetettben a 19. helyen áll a 44 fős mezőnyben. Vadnai Benjamin a lézer standard hajóosztály első futamában a hetedik helyen végzett a 35 induló között. A második futamot elhalasztották. A szörfös Cholnoky Sára mindhárom futamában a 27., azaz utolsó helyen végzett.
  • Tollaslabda: Ez az első olimpia, ahol magyar férfi játékos is elindulhatott. Krausz Gergely nem kapott könnyű ellenfelet bemutatkozására, az ötödik helyen kiemelt Anthony Sinisuka Gintinget nem is tudta meglepni. Az indonéz játékos két szettben, 21-13, 21-8. Krausznak még nem ért véget ezzel az olimpia, kedden az orosz Szergej Sziranttal játszik. Sárosi Laura vereséggel kezdte meg a csoportkört a világranglista hatodik Ratchanok Intanon ellen. A thaiföldi tollaslabdázó két szettben, 21-5-re és 21-10-re győzte le Sárosit. A magyar játékos következő ellenfele a malajziai Soniia Cheah lesz kedden.
  • Asztalitenisz: Eddig nem szerepelnek jól a magyar pingpongosok az olimpián, szombaton csak Majoros Bence nyert, de vegyespárosunk és Madarász Dóra is vereséget szenvedett, és ezt a sort folytatta Póta Georgina is, aki a második fordulóban kezdhette meg szereplését. Póta csak egy szettet tudott nyerni a svájci Rachel Moret ellen, bár az első és a második játszma is szoros volt. Moret 4-1-re (11-9, 14-12, 11-7, 7-11, 11-9) győzött.
  • Torna: A tokiói olimpia egyetlen magyar tornásza, Kovács Zsófia a 16. helyen zárta az egyéni összetett verseny selejtezőjét, ezzel bejutott a keddi döntőbe. A 21 éves dunaújvárosi tornász kiegyensúlyozottan, nagyobb rontás vagy hiba nélkül versenyzett. Az ugrógyakorlatára 14,5 pontot, a felemás korláton bemutatott gyakorlatára 14,433 pontot, a gerenda-gyakorlatra 13,133 pontot, míg a talajgyakorlatára 12,666 pontot kapott, így összesen 54,732 ponttal fejezte be a selejtezőt. A 24-es döntőbe országoként legfeljebb ketten juthatnak, így a magyar tornász a 11. legjobb eredménnyel rendelkezik.
  • Kézilabda: A női válogatott egygólos vereséget szenvedett az első meccsén, Franciaország nagy csatában 30-29-re nyert.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!