Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett az olimpiától

2021. július 25. – 05:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem játszik magyar teniszező az olimpián, miután Babos Tímea után Fucsovics Márton is visszalépett.

Babos még a játékok előtt jelentette be, hogy sérülése miatt nem tud játszani Jani Rékával párosban, Fucsovics pedig vasárnap jelezte a Magyar Olimpiai Bizottság csapatirodáján, hogy vállsérülése miatt nem játszik.

Fucsovics az idei wimledoni negyeddöntős Hubert Hurkacz ellen játszhatott volna, Erről még pár órával ezelőtt is posztoltak a játékos hivatalos Facebook-oldalán.

A visszalépése után nem sokkal Fucsovics ez közleményt jelentetett meg. „Nehéz szívvel, külső-belső fájdalmakkal, de idő előtt búcsút kell hogy intsek életem első olimpiájának, melyen résztvevőként ott lehettem. Vállsérüléssel vágtam neki az útnak, amit szerettem volna inkognitóban tartani, mert ahogy azt többször is említettem már, sokat jelentett számomra az, hogy a pályafutásom során először sikerült eljutnom az olimpiára, ahol most sok-sok honfitársammal együtt versenyezhettem volna, dicsőséget szerezve ezzel a hazámnak. De bárhogy is megtettem mindent és megtettek itt értem a helyszínen is, és otthon is minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pályára tudjak lépni, sok szempontot mérlegelve – főleg a teniszezőket érintő több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést – mégis úgy döntöttünk, hogy a mai játéktól, a Hubert Hurkacz (ATP-12.) elleni mérkőzéstől játék nélkül visszalépek, a következő versenyekre tekintettel is. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni hogy mire vagyok képes az olimpián. Remélem lesz még rá lehetőségem. Csalódott vagyok…”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!