A dzsúdós Pupp Réka aranyponttal bukta a bronzmeccset, ötödik helyen zárta az olimpiát

2021. július 25. – 11:38

frissítve

A dzsúdós Pupp Réka aranyponttal bukta a bronzmeccset, ötödik helyen zárta az olimpiát
Pupp Réak az elvesztett bronzmeccs után – Fotó: Kovács Tamás / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A világranglista negyedik helyezettje, az olasz Odette Giuffrida várt a dzsúdós Pupp Rékára a tokiói olimpia a bronzmérkőzésén. A küzdelmet Giuffrida kezdte némileg aktívan, ezt jelezte az is, hogy másfél perc után Papp kapott figyelmeztetést.

A folytatásban is az olasz maradt kezdeményezőbb, Pupp energiájának nagy részét a védekezés, a fogásból való kifordulás vitte el. Az aktivitást viszont nem tudta eredményes megmozdulássá váltani Giuffrida, így a páros között csak aranypont döntött a bronzérem sorsáról – Pupp korábban az Európa-bajnoki bronzérmét is így szerezte meg, ezúttal viszont nem ő, hanem az olasz riválisa volt eredményes. Pupp nem tudott fogást találni Giuffridán, aki egy jó dobással, ipponnal megszerezte a harmadik helyet.

„Bíztam benne, hogy amit elvégeztünk munka, az itt ki tud jönni. Előzetesen nem mondtam volna szerencsésnek a sorsolást, de igazából nem volt rossz. Ez az ötödik hely biztosan fel fog értékelődni majd a következő napokban. A győztes meccsekkel elégedett vagyok, a vesztesekből pedig lehet majd tanulni. Olimpiai újoncként nagyon szép eredménynek tartom az ötödik helyezést”

– mondta közvetlenül a bronzmeccs után az M4 kamerái előtt Pupp.

Pupp Magyarország 10. olimpiai érmét szerezhette volna dzsúdóban, a szakág mérlege 1 arany, 3 ezüst és 5 bronz. Az egyetlen magyar aranyat Kovács Antal nyerte 1992-ben, Barcelonában. A magyar dzsúdósok utoljára 2012-ben, Londonban voltak eredményesek, itt Ungvári Miklós ezüstérmet, Csernoviczki Éva pedig bronzérmet szerzett – utóbbi továbbra is az eddigi egyetlen magyar női dzsúdóérem az olimpiák történetében.

Meglepetéssel kezdett, magabiztosan menetelt

Az 52 kilósak között induló Pupp a vasárnapi program talán legnagyobb meglepetésével kezdte a szereplést, az első körben, a legjobb 32 között legyőzte ugyanis az olimpiai címvédő koszovói Majlinda Kelmendit. Pupp aranyponttal nyerte a mérkőzést, miután az alapidőben egyik dzsúdós sem tudott akciót végrehajtani,

A nyolcaddöntőben az amerikai Angelica Delgado következett Puppnak, őt karfeszítéssel verte, a negyeddöntőben viszont már nem bírt a svájci Fabienne Kocherrel, aki egy földre szorítással győzte le a 25 éves magyar dzsúdóst.

A negyeddöntős vereséggel Pupp a vigaszágra került, ahol egy vazaarival verte a dél-korai Pak Da Szolt, ezzel kiharcolva a lehetőséget, hogy a bronzéremért folytathassa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!