Vereséggel kezdte az olimpiát a férfi pólóválogatott

2021. július 25. – 05:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott vereséggel kezdte meg szereplését a tokiói olimpián, csoportmeccsen 10-9-re nyert Görögország.

Ugyan biztatóan kezdett a magyar válogatott, 5-2-re is vezetett a görögök ellen a második negyed közepén, de a játékosok nem voltak igazán élesek. Hiába volt rengeteg helyzetük Varga Déneséknek, sok lövés pontatlan volt, és rengeteg emberelőny is kimaradt. A görögök pedig olykor szerencsésen megpattanó lövésekkel ledolgozták hátrányukat, és 6-6 volt az állás a második negyed végén.

A harmadik negyedben is a görögök kapták el a jobban fonalat, a második negyedet is figyelembe véve egy 6-1-es sorozatot produkáltak, 8-6-ra már ők vezettek. Ezután már a magyarok kapaszkodhattak, Varga Dénes egy emberelőnyt kíméletlenül kihasznált, majd egyenlíteni tudott egy blokkoló kézen irányt változtató lövéssel.

Erdélyi Balázs a magyar-görög vízilabdameccsenFotó: Illyés Tibor/MTI
Erdélyi Balázs a magyar-görög vízilabdameccsenFotó: Illyés Tibor/MTI

9-8-ra újra görögök vezettek, de ekkor még egy remek emberelőnyös helyzetkihasználással újra felzárkóztak a magyarok, Vámosi passzát vágta be centerposztról Erdélyi. Két és fél perc volt a meccsből, amikor a görögök is kihasználtak egy fórt, Vlahopulosz lövésével lett 10-9 nekik, utána pedig mindkét csapat sokat hibázott. A görög válogatott egymás után lőtt három kapufát, majd a magyarok jól is blokkoltak, de az utolsó támadást megint egy pontatlan lövés zárta, a maradék alig húsz másodpercet pedig lepörgették a görögök.

A mérkőzés után Märcz Tamás szövetségi kapitány arról beszélt az M4 Sportnak, hogy sajnálja azt, hogy nem vitték végig a meccs elején rájuk jellemző lendületet. Azt mondta, vakvágányra került csapata, rosszul bántak a helyzetekkel. „Elpuskáztuk a lehetőséget, hogy győzelemmel indítsuk az olimpiát. Kívülről úgy néztem, hogy sok volt a gyengén leadott lövést, félmagasak voltak, tempóra érkeztek a kapushoz. Lassan ment a labda, nem tudom, hogy miért akadozott a járatása. Ezen gyorsítani kell” – mondta a kapitány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!