Van 10 perced? Most csak ennyi kell az idődből, hogy segíts! (x)

2024. május 13. – 10:56

Van 10 perced? Most csak ennyi kell az idődből, hogy segíts! (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Remek! Ennyi idő pont elég ahhoz, hogy egy társadalmi felelősségvállalásra nyitott közösség tagja legyél, támogasd a gazdaság peremére kényszerült rászorulókat, és részt vegyél az egyik legizgalmasabb, fenntartható jövőt építő kísérletben.

A jóléti államokban a társadalmi felelősségvállalás gyakran csupán kötelezettségként jelenik meg, pedig valójában ez a közösségépítés egyik legfőbb eszköze lehetne. Magyarországon is egyre szélesebb társadalmi rétegek szorulnak segítségre, miközben sokan nem is tudatosítják, hogy milyen fontos szerepük lehetne a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésében.

A segítségnyújtásra az 1%-os adókedvezmény időszaka ad kiváló lehetőséget. Sajnos, a statisztikák szerint hazánkban több mint 3 millió ember nem ajánlja fel az egyházi 1%-ot, pedig ez jelentős forrás lehetne az arra rászorulóknak. Ez a felajánlás jelenthetné számukra a mindennapi étkezés biztosítását, a folyamatos segítségnyújtás fenntartását.

Tudjuk, hogy te is megdolgoztál az 1%-ért. Mi is megdolgozunk érte!

Ételosztás és fenntartható gazdálkodás. A Krisna Egyház életében mindkét terület fontos része a közösségi felelősségvállalásnak, és bár különálló tevékenységek, együtt még erősebb üzenetet közvetítenek: a törődés és segítségnyújtás minden formája elengedhetetlen a társadalom egészséges működéséhez.

Fotó: Isza Ferenc
Fotó: Isza Ferenc

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány 1999 óta működik, hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkozik. Az élelmiszerosztás Budapesttől Egeren, Szombathelyen, Debrecenen, Szegeden át Békéscsabáig és a Somogyi falvakig számos helyszínen segítenek a nehéz helyzetben lévő családoknak.

Naponta 3000 adag ételt biztosít az ország számos pontján, így évente mintegy 1 millió tál ételt juttat el rászorulókhoz. De nemcsak ételosztással foglalkoznak, hanem aktívan részt vesznek az élelmiszermentésben is:

Kidobásra ítélt, de jó minőségű, egészséges zöldségeket, gyümölcsöket és tejtermékeket mentenek meg, csökkentve ezzel az élelmiszerpazarlást. Több mint 200 tonna élelmiszer-adomány kerül így újrahasznosításra évente, amely jelentős mértékben hozzájárul az élelmezésbiztonsághoz és a fenntarthatósághoz.

Fotó: Isza Ferenc
Fotó: Isza Ferenc

Példaértékű kezdeményezés már több, mint 30 éve a Krisna-völgyben folytatott munka. Az öko-mintafalu 320 hektáron nemcsak egy egyedülálló fenntarthatósági kísérlet. Ez a munka természetesen környezetvédelmi szempontból is fontos, de a közösségi élet szempontjából irányadó lehet. Krisna-völgyben a lakók olyan szellemi közösséget alkotnak, amely a közös kulturális értékek, és azok megőrzése mentén szerveződik. Az ilyen jellegű közösségi kezdeményezések példaértékűek. Különösen fontosak azokban az időkben, amikor a fenntartható jövőt az emberek többsége csak a technika, a technológia fejlődésében látják, amikor az embereknek nincs idejük vagy lehetőségük közvetlenül részt venni a társadalmi segítségnyújtásban, értékteremtésben.

Fotó: Isza Ferenc
Fotó: Isza Ferenc

A cél, hogy Magyarországon senki ne maradjon segítség nélkül. A társadalmi felelősségvállalás nem csupán adományokról szól, hanem arról, hogy aktívan részt vegyünk a körülöttünk élők életminőségének javításában. Most, az 1%-os időszakban, különösen fontos, hogy mindenki, aki teheti, ajánlja fel adójának egy részét, támogatva ezzel az ételosztást, a Krisna-völgyi és más hasonló kezdeményezéseket. A segítségnyújtás nemcsak az egyén, hanem az egész társadalom jólétének záloga.

Tegyünk együtt azért, hogy egy egyenlőbb, igazságosabb és fenntarthatóbb jövőt építhessünk!

Kérjük, szánd rá még azt a 10 percet, amit ennek a cikknek az elolvasásával töltöttél, és rendelkezz Te is adód egyházi 1%-áról. Így elmondhatod, hogy tettél valami pluszt a társadalomért, támogatod azokat a szervezeteket, akik helyetted is elvégzik ezeket a fontos feladatokat.

Ez a cikk egy fizetett promóció, megrendelője a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!