Legfontosabb

RSS

Koronavírus
Megugróban a kórházban és lélegeztetőgépen lévők száma, a háttérben már készítik a tartalékokat

Október eleje óta több mint háromszorosára nőtt a koronavírus miatt lélegeztetőgépen lévők száma. Már 182-en szorulnak gépi lélegeztetésre, volt olyan nap, amikor 28-cal több covidos került intenzív osztályra, de 630 intenzív ágy még elvileg szabadon áll a koronavírusos betegek fogadására. Hetek óta zajlik orvosok és ápolók átképzése a lélegeztetőgépek használatára.

Koronavírus
Kásler a lehető legkevesebb családon kívüli érintkezésre kéri a diákokat és a tanárokat

A miniszter javaslatokat fogalmazott meg az őszi szünetre a járvány visszaszorítása érdekében.

Koronavírus
31 beteg halt meg, 1478-cal nőtt a fertőzöttek száma itthon

Az aktív fertőzöttek száma 32 ezer fölé nőtt.

Belföld
Lázár János: Meghatározó fideszes politikusok is elhitték, hogy a párt átvételére készülök

A volt kancelláriaminiszter a Válasz Online-nak adott interjújában többek között arról beszél, nem hagyja magát kiszorítani a Fideszből.

Gazdaság
Jellinek Dániel beszállt a Waberer'sbe, és ráhajt a reptérre is

Az Indotek Group bevásárolta magát a tőzsdén jegyzett és mostanában nehéz helyzetben lévő Waberer’s International Nyrt. szállítmányozó cégcsoportba. Emellett feltett szándéka a Budapest Airport megszerzése is. Főleg az utóbbi deal újra kinyitja azt a visszatérő kérdést is, hogy vajon Magyarország egyik leggazdagabb emberének milyen kapcsolatrendszerre van szüksége a hatalomnál ahhoz, hogy ilyen ütemben vásároljon emblematikus cégeket, plazákat, szállodákat, követeléscsomagokat.

Külföld
Macron a szüzességtesztelésnél is frontot nyit az iszlám radikálisok ellen

A francia elnök év végére törvénycsomagot ígért, célba véve azokat az iszlám radikálisokat, akiket ő szeparatistának nevezett, és akik szerinte ellentársadalmat építgetnek a köztársaságon belül. Az egyik szigorítás az a nőket, lányokat védő lépés lenne, amit régóta sürget az ENSZ: büntetőjogi eszközöket vetnének be a szüzességi vizsgálatok megalázó, értelmetlen és ártalmas gyakorlata ellen.

Belföld
Müller Cecília C- és D-vitamin szedését javasolja

Az országos tisztifőorvos szerint felkészült az ellátórendszer a második hullámra.

Koronavírus
Olyan keveset tesztelünk, hogy az már torzítja a statisztikát

Jönnek a pontosabb gyorstesztek, ami jó, de több probléma is van a hazai teszteléssel. Bizonyos gyorstesztek segíthetnek a kapacitáshiányon, de érdemes tisztázni, melyik mire jó és mire nem. Több magyar fejlesztés is ígéretes, de önmagukban nem jelentenek megoldást.

Külföld
Szijjártó Biden fiának korrupciógyanús ukrajnai üzleteiről kérdezi a demokrata elnökjelöltet

Joe Biden egy kampányeseményen bírálta Magyarországot. A magyar külügyminiszter ellentámadásba lendült.

Belföld
Súlyos bűn a lombikprogram a püspöki kar vezetője szerint

Veres András kivezetné a lombikbébi programot a gyakorlatból.

Belföld
Szigorítana a kormány, 150 ezer forintos bírságot kaphatnak a karantént elhagyók

Ha valaki többször is megszegi a szabályokat egy nap, akár 600 ezer forintos büntetést is fizethet. Gyorsítják ugyanakkor a határellenőrzést, elektronikusan is meg lehet adni az adatokat.

Belföld
Miért kellhet egy médiás szaklap a NER-nek?

Tisztázatlan hátterű fantomanyagok eddig is jelentek meg a Médiapiac című újságban, és a kormányhoz hű Nézőponthoz is több szálon kötődött a lap, de a szerkesztőség tagjai többnyire szabadon dolgozhattak. A szerzőket most eltávolították, már egy új, egyelőre ismeretlen gárda írja a lapot.

Belföld
A kormánypárti városok nagyobb arányban kapnak múzeumi támogatást

A különbség szignifikáns, több mint kétszer akkora eséllyel pályázik egy múzeum, ha a városvezetése kormányoldali.

Külföld
Negyvenmillió ember biztosítása a tét az amerikai elnökválasztáson

A magánbiztosításokra építő amerikai egészségügy igazi pénznyelő, miközben az eredményei elég gyászosak. A republikánusok évek óta az Obama-féle egészségügyi reform gyengítésén fáradoznak, a következő ciklusban összejöhet a törvény teljes felszámolása, és ha Trump marad, nem biztos, hogy lesz átfogó pótlása. Biden és a demokraták közben balra tolódtak, további tízmilliókat vonnának be a biztosítottak körébe nagyobb állami beavatkozással.

Belföld
A nagy raktárkoncerttrükk: segítségbe csomagolt NER-nyomulás

Kormányközeli körök gazdagodnak a bajba jutott zenészek megsegítésén, az Antenna Hungária pedig szép csendben átveszi a magyar rendezvényszervező piacot, vagy legalábbis nagyon megnehezíti mindenki dolgát. A milliárdokkal megtolt raktárkoncertek sokkal többről szólnak, mint arról, hogy mentőövet dobnak komoly gondokkal küzdő zenei iparágnak.

Belföld
A miniszterelnöki főtanácsadó olyan szert ajánl a járvány elleni védekezésre, ami arra pont nem jó

A hátrányos helyzetű települések iskoláinak küldött körlevelében hívja fel a figyelmet egy allergia elleni spray védőhatására Hegedűs Zsuzsa szociológus. Csakhogy a szernek ilyen hatása nincs, a hatóanyag a fertőzés után, a betegség kezelésére lehet jó. Talán. Az Operatív Törzs szerint az orrspray még árthat is.

Belföld
Pintér Sándor elismerte, hogy hibáztak a siklóernyős mentésénél

A belügyminiszter az éves meghallgatásán válaszolt a siklóernyős baleset körülményeit firtató kérdésekre.

Külföld
Mitikus üzemmódra kapcsolt Donald Trump

Covid-immunitását hangoztatva nagygyűlés-maratonnal tért vissza három héttel az elnökválasztás előtt a kampányba. A második elnökjelölti vita helyett párhuzamosan tartanak élőben közvetített kampányrendezvényt Bidennel. Egy ultrakonzervatív főbírónő megválasztása is bekavarhat a hajrában, miközben újra előkerült Biden fia és az ukrán szál a kampányban.

Tech
Az Apple nem száll be a megapixel-háborúba

De miért ájult el mindenki az iPhone 12 kameráitól, ha azok maradtak az előző széria 12 megapixeles felbontásánál? Ehelyett van LIDAR-szkenner, nagyobb szenzor és egy sor más újítás.

Belföld
Gulyás Gergely után Kocsis Máté sem indul egyéniben a 2022-es választáson

A Fidesz frakcióvezetője megerősítette a hírt. Sára Botond indulhat helyette.

Koronavírus
A balassagyarmati kórházban már naponta több covidost gyógyítanak, mint tavasszal 3 hónap alatt

A gyermekosztályt is a koronavírusos betegeknek kellett kiüríteni. Heves megyéből nővéreket vezényeltek át a kórházba.

Sport
Öt tényező, ami a futballválogatott sikereit megteremtette

Hét pont, 4-1-es gólkülönbség három idegenbeli meccsen – elismerésre méltó a fociválogatott teljesítménye. Jó hangulatban készülhetünk az Izland elleni, mindent eldöntő meccsre, akkor lehetne feltenni az i-re a pontot.

Sport
800 milliót áldoz a kormány egy úszóversenyre, ami mindenki mást kiszorít a Dagályból és a Duna Arénából

November 21-ig egy budapesti buborékban él és versenyez a világ legjobb úszóinak egy része, mert az ISL versenysorozata ide költözött. A kormány nagy pénzekkel támogatja a rendezvényt, ami miatt a Dagályból kiszorultak az úszni vágyók.

Külföld
Harmadszor zavarja el az utca a klánok harcában az elnököt

Tizenöt év alatt harmadszor kényszerítik ki tüntetések a hatalomváltást Kirgizisztánban. A menetrendszerű rendszerdöntés ezúttal kevés halálos áldozattal járt, de a hatalmi harcnak ezzel nincs vége. Elhúzódása etnikai alapú összecsapásokhoz és az Európába irányuló heroincsempészetből élő szervezett bűnözés erősödéséhez is vezethet.

Belföld
Kénytelen vagyok meglépni, hogy külföldre menjek, mondja a koronavírusos rektorral összetűző, kirúgott orvos

Horváth Szatmár szerint a Rovó László rektor ellen indított etikai vizsgálat mellett más is közrejátszhatott abban, hogy azonnali hatállyal felmentették.

Külföld
Kétszáz milicistával akarták lerohanni a törvényhozás épületét

Az elmúlt napokban eddig nem ismert részletek láttak napvilágot Gretchen Whitmer michigani kormányzó tervezett elrablásáról. Az FBI több ügynökének is sikerült beépülnie a túszejtést tervező milicisták közé, de a férfiak ideológiai hátteréről is sok mindent megtudhattunk. Közük volt a szélsőségesen kormányellenes Boogaloo-mozgalomhoz is, melynek célja többek között a második amerikai polgárháború kirobbantása, illetve a rendvédelmi erők és (főként baloldali) politikusok elleni erőszak.

Tech
Világszerte milliók adatait gyűjtötte be egy kínai cég, megszereztük a magyar célpontok listáját

Jelenlegi és volt politikusok, családtagjaik, diplomaták, állami cégek vezetői és vállalkozók, befektetők neve is feltűnik a hétszáz fős listán. A kiszivárgott adatbázis feltehetően hírszerzési célokat szolgált, és egyben betekintést nyújthat a kínai digitális megfigyelő gépezet belsejébe.

Koronavírus
28 koronavírusos beteg meghalt, soha nem volt még ennyi halálos áldozat Magyarországon

160-an vannak lélegeztetőgépen. 1025 újabb fertőzött van.

Interjú
Orbán bevitte az orvosokat a málnásba, de a kormány is öngólt lőtt

Az orvosbéremelés jó, a hálapénz elleni küzdelem jó, de az új orvosi jogviszonyról szóló törvény rosszat fog tenni az orvosoknak, a betegeknek és végső soron a kormánynak is, mondta a Telexnek Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász. Lehet, hogy azt akarják bebizonyítani, hogy tényleg kevés az orvos és sok a kórház? Így elkerülhetetlen lesz a centralizálás és a kis kórházak átalakítása.

Belföld
5 gyors tanulság, ami a szerencsi időköziből kiolvasható

Siker-e az ellenzéki összefogás? Mi vár a Fideszre és persze a többi pártra 2022-ben? Még mindig az ellenzéké a nagyváros? Összeszedtük, mi látható a vasárnapi országgyűlési időközi eredményéből.