Ezek voltak a nap legfontosabb járványhírei

2020. november 24. – 23:57

Másolás

Vágólapra másolva

Vakcinahírek

  • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója már látja a fényt az alagút végén, hála az egyre biztatóbb eredményeket hozó vakcinafejlesztéseknek. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint azonban felszólította a világ országait, hogy mindenkinek biztosítsanak hozzáférést az oltásokhoz, mert „komolyan fennáll annak a kockázata, hogy a legszegényebbeket és a legkiszolgáltatottabbakat eltapossák a vakcináért folytatott tolongásban”.
  • Az EU szerdán hagyja jóvá 160 millió adag megrendelését az egyik legígéretesebb gyártó, a Moderna vakcinájából. Több nyugati gyártó oltóanyaga mellett a Szputnyik V nevű orosz vakcina hatásosságáról is biztató hírek érkeztek, bár ezek megbízhatósága kevésbé ellenőrizhető. Korábban az EU is figyelmeztette Magyarországot, hogy az orosz vakcina tervezett importja kockázatos lehet.

Magyar helyzet

Járvány a világban

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!