Annyian halnak meg a szombathelyi kórházban, hogy a kórháznak külső telephelyre van szüksége

2020. november 24. – 10:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn, egy olvasói levélre hivatkozva írta meg a Nyugat.hu, hogy a szombathelyi Markusovszky kórházban állítólag nagyon rossz körülmények alakultak ki a proszektúrán, az emelkedett halálozás miatt állítólag nem tudják szabályosan tárolni a holttesteket. Az olvasó úgy fogalmazott, az elhunytak egymás hegyén-hátán fekszenek. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, Káldy Zoltán a 24.hu megkeresésére azt írta:

„Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani.”

A 24.hu a cikkében kitért arra, hogy Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt: naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt. Akkor a polgármester tájékoztatása szerint 180 fertőzöttet ápoltak a kórházban, ahol állítólag 32 lélegeztetőgép van, de annak kb. a felét tudták akkor működtetni a személyzet száma miatt. A kórházban leálltak a szakrendelések is. Vas megyében azóta sem lett jobb a helyzet, sőt: ez az egyik legfertőzöttebb megye Magyarországon.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!