A minimálbér emelését is elsodorhatja a járvány

2020. november 24. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

Tárgyalóasztalhoz ültek a munkaadók és a munkavállalók képviselői a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán, de távol állt egymástól a két oldal álláspontja. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) nem lát rá esélyt, hogy a koronavírus-járvány miatti bizonytalan gazdasági helyzetben bért emeljenek januárt 1-től, míg a szakszervezetek a minimálbér és a garantált bérminimum 10 százalék körüli emelésében gondolkodnak.

Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke szerint a 2020-ra megállapított 8 százalékos emelésre az idei adatok fényében nem volt forrás, így azt javasolta, hogy a tárgyalásokat halasszák későbbre, amikor már jobban látszanak a 2021-es folyamatok. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke azt mondta, a munkavállalói oldal 10 százalék körüli béremelésre tett javaslatot, de a járványra való tekintettel készek a kompromisszumra. A bértárgyalások két hét múlva folytatódnak. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!