117-en haltak meg, négyezer fölött a halálos áldozatok száma Magyarországon

2020. november 24. – 09:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3929 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 181 881 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 117 beteg, így az elhunytak száma 4008 főre emelkedett, 44 020-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22 százaléka, az elhunytak 25 százaléka, a gyógyultak 26 százaléka budapesti. 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen – számolt be a járvány adatairól kedden a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap.

10 144-gyel emelkedett keddre az elvégzett tesztek száma, a kedden közölt új esetek aránya ezekhez viszonyítva 38,7 százalék.

Pénteken minden eddiginél több ember halt meg egy nap alatt, 121 ember vesztette életét. Szombaton a második legmagasabb halálozási adat volt 111 halottal, ezt meghaladta a mai.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy az idősek védelme érdekében újra bevezetik a vásárlási sávot a 65 év felettiek részére, ám a tavaszitól eltérően: eszerint hétköznap 9–11 óráig, hétvégén 8–10 óráig a dolgozókon kívül csak idősek lehetnek a boltokban, de fontos, hogy nem csak akkor vásárolhatnak. A délután megjelent rendelet értelmében a védett sáv az élelmiszerüzletekre, a drogériákra és a gyógyszertárakra vonatkozik.

További járványügyi, esetleges korlátozó döntések a héten jöhetnek, addigra telik ugyanis el nyolc-tíz nap az első korlátozások óta, azaz nagyjából eddigre látszik majd, hogy milyen eredményeket értek el a korábbi korlátozásokkal. A járvány tetőzését a szakemberek decemberre vagy januárra teszik – mondta a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hétfőn kezdődött meg az iskolai, óvodai, bölcsődei dolgozók, illetve az egészségügyben dolgozók tesztelése, ehhez antigén gyorsteszteket használnak. A tesztelés rendszeres lesz, azon részt venni nem kötelező, de ajánlott, ugyanakkor emiatt megeshet, hogy szinte egész nap nem ehetnek és ihatnak a dolgozók, mivel a szűrést megelőző 3-6 órában mindezeket nem lehet, de a tájékoztatás szerint az eredményes tesztelés érdekében kerülni kell a fogmosást, a szájvizet, a rágógumit, a cukorkát is. A teszteléshez a kormányhivatalok országszerte ezer mintavevő csapatot alkalmaznak majd, és tagjai lesznek az orvostanhallgatók is, őket szintén tesztelni fogják. Pénteken elkezdték szűrni a szociális intézmények dolgozóit, az eredményről még nem számoltak be.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján a vakcinahelyzetről azt mondta, hogy párhuzamosan több típusú oltóanyag fog megjelenni a piacon, és úgy tűnik, a legelsők már decemberben elérhetők lesznek, de azért tömegesen jövő év első negyedére tehető vélhetően a hozzáférés. A nagy vakcinaversenyről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!