Tesztelik az óvoda dolgozóit, de előfordulhat, hogy egész nap nem ehetnek és nem ihatnak

2020. november 23. – 15:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Védelmi Bizottság arról értesítette az egyik budapesti óvoda dolgozóit, hogy 12 és 16 óra között fogják majd tesztelni őket – derül ki a Telex birtokába került dokumentumokból. A teszt sikeréhez azonban arra lesz szükség, hogy a dolgozók az azt megelőző 3-6 órában ne egyenek és ne igyanak semmit. Ha a tesztelés időpontja később délutánra csúszik, akkor a dolgozóknak úgy kellene elvégezniük egész napos munkájukat, hogy délutánig egyáltalán nem esznek és nem isznak semmit.

A kormány döntése értelmében megkezdik a szociális és egészségügyi intézmények, valamint az óvodák, iskolák dolgozóinak heti rendszerességű tesztelését. Az egyik budapesti óvoda kollektiváját arról értesítette Sára Botond, a Fővárosi Védelmi Bizottság elnöke, hogy ott „a 12.00-16.00 közötti idősávban (...) kerül sor a bölcsődei foglalkoztatottak illetve iskola vagy óvoda esetén az oktatási nevelési tevékenységet végzők tesztelésére.”

A tájékoztatás szerint a gyorsteszt sikerességéhez az kell, hogy a dolgozók a mintavételt megelőző 3-6 órában ne egyenek és ne igyanak semmit, nem mossanak fogat, ne használjanak szájvizet, rágógumit, cukorkát, szopogatós tablettát.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A tesztelés egyébként nem kötelező. Aki nem kéri, az egy adatlap aláírásával igazolhatja, hogy nem él a tesztelés lehetőségével.

Ha valamelyik dolgozó távmunkában dolgozik, és nincs kapcsolatban gyerekkel, nem kell ezért berendelni, de ha akar teszteltetni, akkor bemehet a munkahelyére. A betegállományban, szülési szabadságon lévőknek nem kell teszteltetni, hiszen nem járnak be az óvodába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!