111 koronavírusos magyar beteg halt meg

2020. november 22. – 09:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 174 618 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölte vasárnap a koronavirus.gov.hu. Meghalt 111 beteg, így az elhunytak száma 3800 főre emelkedett. 42 915-en vannak, akik már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 127 903 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7278 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen.

A jövő héten kezdődik a dolgozók szűrése antigén gyorstesztekkel az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben. A tesztelés rendszeres lesz az operatív törzs által meghatározott ütemezésben.

A kormányhivatalok országszerte mintegy ezer mintavevő csapatot hoznak létre, amelyeknek tagjai lesznek orvostanhallgatók.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A Magyar Orvosi Kamara arra készül, hogy még nagyobb számban lesznek súlyos betegek a kórházakban, ezért etikai ajánlást készített az orvosoknak, hogy ha kapacitáshiány miatt döntésre kényszerülnének, melyik covidos beteget lássák el.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.