Újabb halálozási rekord itthon, 121 beteg halt meg egy nap alatt

2020. november 21. – 09:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4397 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 170 298 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölte a koronavirus.gov.hu. Meghalt 121 beteg, így az elhunytak száma 3689 főre emelkedett, 40 820-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 125 789 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 26 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 7 358 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 599-en vannak lélegeztetőgépen.

Pénteken Müller Cecília tisztifőorvos arról beszélt, hogy növekvő tendenciát mutat a kórházban kezeltek száma, ezért kell betartani a higiénés és távolságtartási szabályokat. A szociális otthonok nagy arányában is jelen van a vírus, az otthonok 26 százalékában mutatták ki, néhány intézményben a 60 százalékot is eléri a fertőzöttség.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

Pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, a jövő héten az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indul a szűrés. Összesen 16 691 helyszínen mintegy 370 ezer ember szűrését végzik el antigén gyorstesztekkel. A tesztelés rendszeres lesz az operatív törzs által meghatározott ütemezésben. A kormányhivatalok országszerte mintegy ezer mintavevő csapatot hoznak létre, amelyeknek tagjai lesznek orvostanhallgatók.

A Magyar Orvosi Kamara is felkészül arra, hogy még nagyobb számban lesznek súlyos betegek a kórházakban, ezért etikai ajánlást készített az orvosoknak, ha kapacitáshiány miatt döntésre kényszerülnének, hogy melyik covidos beteget lássák el.

A Telex friss híreit itt találja >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!