Völner Pál

RSS

A DK feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt

Szerintük Orbán Viktor még számít Völner parlamenti szavazataira, ez lehet az egyetlen oka, hogy a volt államtitkárt „még mindig nem vitték el vezetőszáron”.

Megkérdeztük Orbántól, hogyan változtatta meg a hatalom a személyiségét

Ott voltunk 2021 utolsó kormányinfóján, ahol Novák Katalinról, Völner Pálról, Varga Judit felelősségéről, a Pegasusról és a hatalom személyiségére gyakorolt hatásáról érdeklődtünk a miniszterelnöknél.

A végrehajtói bűnbanda a hétköznapokban

Bár a végrehajtói kar megtiltotta a végrehajtóknak, hogy nyilatkozzanak a sajtónak, a szakma tisztességes része szenved ettől a hallgatástól. Van, aki azért szeretne beszélni, mert ő tényleg nem tudott semmiről, más meg azért, mert nagyon is tudott.

A Völner család üzleti partnere rekordáron épít gyorsforgalmit, bejelentkeztek az autópálya-koncesszióra is

A Dömper Kft. 220 milliárdért épít egy 15 kilométeres szakaszt, szoros kapcsolat a korrupcióval vádolt államtitkárral.

Vesztegetés gyanújával kihallgatta az ügyészség Völner Pált, házkutatás közben bizonyítékokat foglaltak le nála

A gyanú hivatalosan: bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés.

Felfüggesztették Völner Pál mentelmi jogát, önként jelentkezett a Központi Nyomozó Főügyészségen

A megalapozott gyanú szerint Völner rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar már novemberben letartóztatott elnökétől.

Dupla végkielégítés is járhat a korrupciós botrányba belebukott Völner Pálnak

A lemondott igazságügyi államtitkár két posztja után összesen 7,6 milliós végkielégítést kaphat. Ehhez a 24.hu szerint elég parlamentben képviselőként kihúznia jövő áprilisig.

Itt vannak a részletek, miről is szól a fideszes Völner Pál korrupciós ügye, mennyi pénzt vehetett át az autója mellett állva

Hét végrehajtói pályázatba nyúlhatott bele Völner és a végrehajtói kar elnöke, Völner 80, Schadl 800 milliónyi vesztegetési pénzt szerezhetett, de a fideszes politikus még egy oktatási stúdiótól is pénzt remélt, sőt, egy kamunak tűnő találmányra is pályázati pénzt akartak felmarkolni az ügyészi irat szerint.

Ez egy olyan csalafinta kérdés, amire jó választ nem tudna adni Varga Judit miniszter asszony

A Parlamentben és a képviselői irodaháznál próbáltuk megtudni, mit gondolnak a politikusok a Völner-ügyről: a fideszesek és a KDNP-sek szerint az ügyészség teszi a dolgát, nincs több látnivaló. Az ellenzék szerint viszont még egyáltalán nincs vége az ügynek, főleg, ha Völner ezután ugyanúgy bejár majd a parlamentbe szavazni.

Megszavazták a bizottságban, kedden felfüggeszti Völner Pál mentelmi jogát az országgyűlés

A Fidesz országgyűlési képviselőjét hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, államtitkári és miniszterhelyettesi posztjáról már múlt héten lemondott. Szerinte az ügyészség indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt és ellentmondásos, ennek ellenére azt kérte a bizottságtól, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. Az országgyűlésben csak kedden döntenek róla, a kormánypártok már előre jelezték, hogy igent fognak nyomni.

Gulyás: Akkor hallottam először a Völner Pál elleni nyomozásról, amikor megérkezett a legfőbb ügyész átirata

Gulyás azt mondta, a kormányülésen sem került szóba a hivatali vesztegetéssel gyanúsított, majd lemondott államtitkár ügye.

Répássy Róbert lesz az igazságügyi államtitkár szombattól

Varga Judit közös fotót posztolt a Facebookon Répássy Róberttel. A poszt szerint a köztársasági elnök december 11-i hatállyal nevezte ki Répássyt.

Orbán: Mi akarjuk meghatározni, mi legyen Brüsszelben

A bevándorlók nem ott, hanem a magyar határon kopogtatnak, de a magyarok a népszavazáson eldöntötték, nem kérnek belőlük. Arra várnak, hogy az Alkotmánybíróság jogi kerítést is húz ellenük. Ha be vagyunk oltva, nagy karácsonyunk lesz, mondta a miniszterelnök Kossuthon.

Hétfőn délben tárgyalja Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését a mentelmi bizottság

Az igazságügyi államtitkár mentelmi ügyében benyújtott határozati javaslatot haladéktalanul megtárgyalja.

Kubatov Gábor: Ha Völner bűnös, a mandátumáról is le kell mondania

Márky-Zay Péter pedig még Orbánt is lemondatná. A mentelmi bizottság hétfőn ülhet össze a korrupcióval vádolt Völner Pál ügyében.

Az ellenzék parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a Völner-ügyben

A Párbeszéd kezdeményezi az Országgyűlés mentelmi bizottságának összehívását.

Történelmi videó: két hónapja Orbán még Völner Pállal borozgatott és pogácsázott

Hangulatos 22 másodpercben Orbán, Völner, Feri bácsi és a nyugdíjprémium.

Semjén a Völner-ügyről: Polt Péter teszi a dolgát

A miniszterelnök-helyettes szerint nincs kettős mérce, az ügyészség működik, de mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Komoly balhé a végrehajtóknál, Völner Pál államtitkár már lemondott, a szakma még nem lát tisztán

Kemény és kellemetlen munka az önálló bírósági végrehajtóé, csak éppen remekül lehet keresni vele. Vélhetően ezek a területi jogosultságok állnak a végrehajtói korrupciós ügy hátterében.

Nem volt éppen bréking a kormánylapoknál a Völner-ügy, ráérősen tudósítottak a legtöbb helyen a korrupciós botrányról

A hírügynökséget beelőzte a Telex, a 24.hu és a Blikk is; a Magyar Nemzet csak ezután jött, a Hirado.hu egyórás, az Origo, a megyei lapok kétórás késéssel követték, a déli Híradóban még semmi.

Völner Pál vagyonnyilatkozatai jól mutatják, milyen kilátástalan dolog 2,2 milliós fizetéssel gályázni

Tíz év alatt sem tudott semmi vagyont összeszedni, sőt, egy ingatlan mínuszban van. Csoda, ha ezek után az embert milliós vesztegetési pénzekkel emlegetik együtt?

Ellenzéki pártok: Völner után Varga Juditnak is mennie kell!

Ha a Bírósági Végrehajtói Kar le tudja fizetni Völnert, vajon kinek tett még szívességet? Engedélyezhette bárki lehallgatását kenőpénzért cserébe? – kérdezik.

Völner Pál lemondott államtitkári posztjáról, miután hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg

Azt írta, hogy nem követett el bűncselekményt, mindig a törvényeknek megfelelően végezte a munkáját. A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Völner Pált, felfüggesztené a mentelmi jogát a Legfőbb Ügyészség

A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A „bűnszövetség” szót is leírták a közleményben. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

Megtaláltuk a Pegasus-ügy egyik kulcsfiguráját

Több hónap után megszólaltattuk Völner Pál államtitkárt, akiről Varga Judit azt állította, hogy ő engedélyezi a titkos megfigyeléseket. Az igazságügyi államtitkár közel két percen keresztül változatos magyarázatokkal hárította a kérdéseket.

Pegasus-ügy: Pintér és Völner is elment a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, de 2050-ig titkosították az ott elhangzottakat

A bizottság ellenzéki képviselői szerint nem kaptak egyértelmű cáfolatot arra, hogy használta-e a magyar állam a Pegasus kémszoftvert újságírókkal és politikusokkal szemben.