Audi terepjáróval vitte lángosozni a családját Völner Pál

2024. május 22. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

A korrupcióval vádolt Völner Pál korábban arra panaszkodott, hogy családja autóit is lefoglalták a hatósági vagyonzár miatt, a hosszú hétvégén mégis egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmáson, írja a 24.hu. A lapnak egy olvasó küldte el a képet, amelyen jól látszik, hogy az autóval begurul a település vendéglátóhelyének parkolójába.

Völner Pált azzal vádolják, hogy 83 millió forint kenőpénzt fogadott el Schadl György volt végrehajtói kamarai elnöktől. A volt igazságügyi államtitkár korábban sérelmezte, hogy családjának vagyontárgyait is lefoglalta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, arra hivatkozva, hogy azokat legális jövedelemből szerezték. A 24.hu szerint érthetetlennek nevezte például, hogy az ügyben semmilyen módon nem érintett gyerekei miért nem használhatják például az autójukat, így fia sem a Porschéját. Azt nem tudni, hogy a most fotózott Audi Q5-ös kihez tartozik.

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint, hogy Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében. A végrehajtói kar elnöke pedig ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint. Hétből hat végrehajtó a bíróságon is elismerte, hogy ez így történt, és Schadl György pénzért cserébe segítette őket pozíciókhoz.

A Schadl-Völner-ügy hátteréről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!