Visszakapta Völner Pál családja a korábban lefoglalt autókat, köztük egy Porschét és egy Lexust is

2024. szeptember 16. – 08:12

Másolás

Vágólapra másolva

Bírói engedéllyel visszaadták Völner Pál családjának a korábban lefoglalt autókat, köztük egy Porschét és egy Lexust, írja a 24.hu. A Völner Pál felesége és fia tulajdonában álló autók között egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautó, egy Lexus, egy Mini Cooper és egy Porsche is van. A járművek továbbra is le lesznek foglalva, de mostantól használhatják őket. A 24.hu információját megerősítette a Fővárosi Törvényszék, valamint a volt fideszes államtitkár védője, Papp Gábor is.

Papp szerint az eljárás kiszámíthatatlansága miatt ez volt a legjobb megoldás, más esetben ezek a járművek egy garázsban porosodnának. Az autók közül a legfiatalabb 4–5 éves, de van köztük 13 éves is.

A volt államtitkárnál és családjánál bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala, Völner akkor azt nyilatkozta, „történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül”.

A nyári szünet után kedden folytatódott a Schadl–Völner-ügy a bíróságon. A tárgyalás egy kisebb közjátékkal kezdődött: a bíró szólt a nemrég Facebook- és Instagram-oldalt elindító Schadlnak, hogy hiába kérték tőle az elmúlt hónapokban többször is, nem árulta el, hol hagyta azokat az autókat, kisrepülőt és kishajót, amiket le akarnak tőle foglalni.

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint, hogy Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint a végrehajtói kar volt elnöke lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében. Schadl pedig ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!