Influenszer lenne Schadl György

2024. szeptember 14. – 08:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Saját ötletről beszélünk, ami abból fakadt, hogy bár én nem vagyok közszereplő, de ez számos médiumot hidegen hagyott, ennek ellenére lefotóztak, címlapokon írtak rólam. Ha már ez így van, és úgy kerültem az köztudatba, hogy ez nem állt szándékomban, akkor viszont úgy gondoltam, álljunk a mozgalom élére. És akkor legyen valóban arra lehetőségem, hogy elmondhassam én is a saját véleményemet” – mondta Schadl György a Blikknek arról, hogy a napokban elindította a saját Facebook- és Instagram-oldalát.

A végrehajtói kar korrupcióval vádolt volt elnöke arra a kérdésre, hogy miről fog posztolni, azt felelte, „a családtól a főzésen át a kertészkedésig szinte minden előfordulhat”, de a magánélete mellett „finom utalásokat tenne” a büntetőügyéről is.

A Schadl–Völner-ügy lényege a vádirat szerint, hogy Schadl korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében. A végrehajtói kar elnöke pedig ezt abból a pénzből finanszírozta, amit azoktól kapott, akiket a végrehajtói pozícióba segített. Így összesen 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a vád szerint.

A per legutóbbi tárgyalásán a bíró arról beszélt, hogy hiába kérték Schadltól az elmúlt hónapokban többször is, nem árulta el, hol hagyta azokat az autókat, kisrepülőt és kishajót, amiket le akarnak tőle foglalni. Erre ő úgy felelt: „Amiről nem tudom elmondani, hol van, arról nem tudom elmondani. Amiről el tudom mondani, arról el is fogom.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!