Visegrádi-hegység

RSS

Tíz borzongató erdei kunyhó, ahol nem biztos, hogy aludnál – vagy mégis?

A nyári hőségben este kell túrázni, és ahhoz éjszakai szállás is kell. A főváros környéki hegyek tele vannak erdei kunyhókkal, de vajon lehet-e bennük aludni? Leteszteltük.

Vadmacskát fotózott a vadkamera a Visegrádi-hegységben

A vadmacska erősen veszélyeztetett, fokozottan védett faj, rejtőzködve él a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Budai-hegység területén.

Kilátópont a Bölcső-hegyen: kis torony nagy körpanorámával

Szinte az összes fontosabb csúcs látszik a Hármashatár-hegytől a János-hegyen keresztül a Pilis-tetőn át a Dobogókőig, a háttérben a Börzsöny és a Mátra figyel. Túraajánló.

Pilis Bike: szarvasként suhanni az erdőben biciklivel

Olyan erdészeti utakat nyitottak meg a kerékpáros túrázók előtt, ahol aszfalton, nulla forgalom mellett lehet tekerni. Egy városi bringásnak szürreálisan misztikus élmény.

Rám-kör: a túra a Visegrádi-hegységben, amivel nem lehet befürödni

Még esőben sem. Egy 11 éves autista kisfiú végigvezette a Telex „főtúrásbácsiját” a legtutibb fővárosközeli túraúton.

Sötét barlangok és elhagyott bunkerek: a Rém-szakadék szurdokkör

Ugye, mindenkinek megvan az a mesékből, amikor az erdő fáinak ágai-indái körülfonják, és nem akarják tovább engedni? Budapesttől csak 25 kilométert kell menni érte. Túra közben az egykori Tűzgyűrű...

Nyerges-hegy, Vörös-kő, Teknős-hát: a Margit híd ötszázas hegyei

Csoportos hétvégi programok nagy része járvány miatt kilőve, marad az egészséges túrázás fel a hegyre, látótávolságra a várostól. Vajon látszik-e a híd a tetejükről? Akár 10 fok is lehet a főváros...

Kövess minket Facebookon is!