El a kezekkel a sajtótól! Támogatás!
Az 50 ezer forintos csodakanál, ami áramot vezet a levesbe
Ettől az ígéret szerint sósabbnak érezzük az ételt, mint amilyen az valójában, és így csökken a sóbevitelünk. A japánok imádják, mi is kipróbáltuk Las Vegasban, változó eredménnyel. A CES...
Mítosz vagy valóság: a halrecept, amit csak sózni kell
A gravlax az egyik legszebb ünnepi étel, receptje olyan egyszerű, hogy karácsonyi csodának tűnik, hiszen csak só, cukor meg némi fűszer kerül a halra, várni kell pár napot, és kész.
Az Antarktiszon van egy tó, ami mínusz 50 fokban sem fagy be
A Don Juan-tó sótartalma magasabb, mint a Holt-tengeré és az elhelyezkedése miatt Mars-kutatók számára a legérdekesebb. Azt viszont nem tudni pontosan, hogyan alakult ki.
Ha azt hiszi, hogy a Balaton édesvizű tó, akkor van egy rossz hírünk
Az 1980-as évek elejétől egyre sósabb lett a Balaton vize, amit a klímaváltozás is tovább erősít. Ha ez így megy tovább, akkor jelentősen megváltozhat a tavi élővilág összetétele.
Vihar egy teáscsészében: egy amerikai kutató szerint a tökéletes ízű teához sót kell adni
Michelle Francl szerint a tea keserűségét lehet eltüntetni a sóval. A britek szentségtörésnek tartják ezt, és a kirohanásaik után az amerikai nagykövetség közleménnyel próbálta hűteni a felforró...
Hogyan kell egy ételt megsózni?
Van különbség a drága, szép rózsaszín kristályos és a finom szemcséjű, porszerű, olcsó só között? Szabad sózni húsokat sütés előtt? Mennyire legyen sós a tészta főzővize? Sómagyarázó a sóbizniszről,...
Miért vannak apró lyukak a sós kekszben?
Nem dekorációk, sokkal praktikusabb funkciójuk van. Már évszázadokkal ezelőtt kísérleteztek a tökéletes sóskekszrecept kifejlesztésével.
Okos evőpálcikától lehetnek sósabb ízűek az ételek Japánban
Jövőre hozhatják kereskedelmi forgalomba azt a találmányt, amitől a túlzott sóbevitel ízveszteségmentes csökkentését remélik.
Tűzzel küzdenek az Eiffel-torony jegesedése ellen Franciaországban
A só túlságosan marná a fémszerkezetet.