Műanyag

RSS

Eljött az idő, hogy a szennyezők fizessenek a műanyagszemét miatt

A Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének friss elemzése szerint komoly hulladékproblémával nézünk szembe a közeljövőben, ha nem teszünk valamit.

A műanyaggyártók évtizedek óta átverik az embereket

Egy új jelentés szerint a cégek több mint harminc éve tudják, hogy az újrahasznosítás nem életképes, mégis rendületlenül szorgalmazzák.

Frissföl? Finomföl? Bársonyföl? Mi van?!

Könnyű mellényúlni a boltban a tejtermékes polcon, és margarinos savanyú tejkrémet venni igazi tejföl helyett. Mi van ezekben a tejfölimitátumokban, és miért éri meg mindig inkább a valódi? Föl,...

Betiltaná az örök vegyi anyagok használatát az élelmiszerek csomagolásánál az EP

Az EP megszavazta a hulladék csökkentésére vonatkozó javaslatot: korlátoznák a repülőtéren a bőröndök befóliázását és a szállodai piperecikkek egyszer használatos csomagolását is.

Trump: Orbán felszólította Obamát, hogy mondjon le, és adja át a hatalmat nekem, aki biztonságban...

Arról is beszélt, hogy Orbánt azért nem szeretik az európai vezetők, mert nem engedett be senkit az országba, ezért itt nincs bűnözés.

Mától tilos Angliában az egyszer használatos műanyag evőeszközök használata

Egyelőre a házhoz szállításokra és az előrecsomagolt ételekre nem vonatkozik a tiltás.

Zsákutcának bizonyult, hogy PET-palackokból gyártsanak legókockákat

Azt remélték, hogy kevésbé lesz szennyező az, ha újrahasznosított anyagot használnak, de tévedtek, és más problémák is felszínre kerültek.

Mi a baj a műfűvel azon kívül, hogy mikroműanyagokat terjeszt, elpusztítja a talajt és hazudik?

Szép lassan minden sportfelületet műfű borít szerte az országban, de a népszerűsége magánkertekben és közterületeken is egyre nő. Szakértőkkel jártuk körül, miért annyira veszélyes ez a trend a...

Akár meg is ihatod: műanyag helyett kompozit, egy forradalmi magyar találmány

Egy magyar feltaláló szabadalmaztatta DAT1 névre keresztelt találmányát, amely akár teljesen ki tudná váltani a műanyaggyártást az egész világon.

Az óceánok letakarítása szélmalomharc, ha továbbra is ilyen ütemben pumpáljuk magunkból a műanyagot

Kutatók szerint legalább 170 billió műanyagrészecske lebeg az óceánokban, ezért itt az idő, hogy a takarítás helyett a cégek visszavegyenek a termelésből

Kövess minket Facebookon is!