Saját csoportot alakíthatnak Orbán közép-európai szövetségesei az Európai Parlamentben
Mateusz Morawiecki szerint 50-50 az esélye, hogy a Jog és Igazságosság többek között a Fidesszel álljon össze. A lehetséges cseh partner alapítója elismerte, hogy új frakción dolgozik.
Orbán a „holland fickóval” hangolódott az EU-csúcsra, akinek blokkolja a NATO-főtitkárságát
Mark Rutte mellett két másik bukott miniszterelnökkel is egyeztetett, valamint a pártcsalád vezetőjével, aminek a frakciójába beülne a Fidesz.
Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök is jön a CPAC Hungaryre
„A magyar-lengyel barátság évszázadok óta töretlen, a woke elleni küzdelemben is vállt vállnak vetve harcolunk!” – írta az Alapjogokért Központ.
A rendőrség menet közben fújta le Orbánék brüsszeli konferenciáját
A NATCON X-re kitett posztjai alapján a rendőrök nem engednek be senkit, de több beszédet is megtartottak azután, hogy a hatóságok elrendelték a rendezvény befejezését. Orbán Viktor eredetileg...
Ha a Fidesz kéri, boldogan tárgyal vele az európai pártcsalád frakciója, ahová beállna
Orbán Viktor a februári uniós csúcstalálkozó előtt beszélt arról, hogy a Fidesz csatlakozna az Európai Konzervatívok és Reformerekhez,
Lengyelországban felmentették a közmédia vezetését, leállt a legelfogultabbnak tartott tévé adása
A Fidesszel szövetséges egykori kormánypárt politikusai a demokrácia és a jogállamiság védelmében a közmédia székházához vonultak.
Az EU-párti Donald Tusk alakíthat kormányt Lengyelországban
Az európai politikai vezetők sorra gratulálnak a következő lengyel kormányfőnek, aki jelentős támogatást kapott a parlamenttől.
Elbukta a bizalmi szavazást a lengyel miniszterelnök, megnyílhat az út Donald Tusk...
A kormányfői széket 2017-óta elfoglaló Mateusz Morawiecki és az őt támogató párt szerezte a legtöbb szavazatot a választásokon, de nem jutott parlamenti többséghez.
Lengyel választás: első körben Mateusz Morawieckit bízta meg kormányalakítással Duda
Az ellenzéki pártok együtt több szavazatot kaptak, és készek koalícióra lépni. Ennek ellenére az államfő tartja a szokásos ügymenetet, és a győztes PiS-nek küldte a megbízást.
Komoly csapást jelenthet Orbánéknak uniós ügyekben a lengyel választás eredménye
A fagyosabbá váló viszony ellenére EU-s ügyekben a Fidesz egyik legfontosabb szövetségese volt Kaczyński pártja, amellyel szemben a Donald Tusk vezette ellenzéknek van meg a kormányképes többsége. A...
Kövess minket Facebookon is!