Orbán a „holland fickóval” hangolódott az EU-csúcsra, akinek blokkolja a NATO-főtitkárságát

Mark Rutte mellett két másik bukott miniszterelnökkel is egyeztetett, valamint a pártcsalád vezetőjével, aminek a frakciójába beülne a Fidesz.

Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök is jön a CPAC Hungaryre

„A magyar-lengyel barátság évszázadok óta töretlen, a woke elleni küzdelemben is vállt vállnak vetve harcolunk!” – írta az Alapjogokért Központ.

A rendőrség menet közben fújta le Orbánék brüsszeli konferenciáját

A NATCON X-re kitett posztjai alapján a rendőrök nem engednek be senkit, de több beszédet is megtartottak azután, hogy a hatóságok elrendelték a rendezvény befejezését. Orbán Viktor eredetileg...

Ha a Fidesz kéri, boldogan tárgyal vele az európai pártcsalád frakciója, ahová beállna

Orbán Viktor a februári uniós csúcstalálkozó előtt beszélt arról, hogy a Fidesz csatlakozna az Európai Konzervatívok és Reformerekhez,

Lengyelországban felmentették a közmédia vezetését, leállt a legelfogultabbnak tartott tévé adása

A Fidesszel szövetséges egykori kormánypárt politikusai a demokrácia és a jogállamiság védelmében a közmédia székházához vonultak.

Az EU-párti Donald Tusk alakíthat kormányt Lengyelországban

Az európai politikai vezetők sorra gratulálnak a következő lengyel kormányfőnek, aki jelentős támogatást kapott a parlamenttől.

Elbukta a bizalmi szavazást a lengyel miniszterelnök, megnyílhat az út Donald Tusk...

A kormányfői széket 2017-óta elfoglaló Mateusz Morawiecki és az őt támogató párt szerezte a legtöbb szavazatot a választásokon, de nem jutott parlamenti többséghez.

Lengyel választás: első körben Mateusz Morawieckit bízta meg kormányalakítással Duda

Az ellenzéki pártok együtt több szavazatot kaptak, és készek koalícióra lépni. Ennek ellenére az államfő tartja a szokásos ügymenetet, és a győztes PiS-nek küldte a megbízást.

Komoly csapást jelenthet Orbánéknak uniós ügyekben a lengyel választás eredménye

A fagyosabbá váló viszony ellenére EU-s ügyekben a Fidesz egyik legfontosabb szövetségese volt Kaczyński pártja, amellyel szemben a Donald Tusk vezette ellenzéknek van meg a kormányképes többsége. A...

Lengyel választások: a szavazatok 86 százalékát feldolgozták, egyre nőnek az ellenzék esélyei

Donald Tusk polgári koalíciójának van nagyobb esélye a kormányalakításra, és véget érhet a Jarosław Kaczyński vezette PiS nyolcéves kormányzása.

Kövess minket Facebookon is!