Kártérítés járhat 2030 után, ha a túlzott légszennyezés árt az egészségünknek
Az Európai Parlamentben a szavazó magyarok közül a kormánypártiak nemet, az ellenzékiek igent nyomtak a levegőminőségi szabályokat szigorító javaslatra.
Egy kis odafigyeléssel eltüntethetnék a kondenzcsíkokat az égről
A repülés nemcsak a kibocsátásaival, hanem a hőcsapdaként működő kondenzcsíkjaival is hajtja a felmelegedést. Kutatók szerint jól kiválasztott magasságban a gépekből kijövő égéstermék nem válna...
Levegő Munkacsoport: A fatüzelésnél ezerszer mérgezőbb az illegális hulladékkal való fűtés
A civil szervezethez rengeteg bejelentés érkezik, ezért azonnali kormányzati fellépést sürgetnek, és a rászorulóknak magasabb fűtési támogatást kérnek.
Minden évben egyre nehezebb itt maradni, mert ez az egész egy valóságos pokol
Újdelhi szinte egész évben vezeti a világ legrosszabb levegőjű városainak listáját. Telente azonban súlyosbodik a helyzet a légköri viszonyok és az évszakok változásával. Az indiai fővárosban...
Szmogtakaró borult Újdelhire
A világ egyik legszennyezettebb városát ismét utolérte a fojtogató szmog.
Az új SUV-k környezetszennyezőbbek, mint egy tízéves autó, derült ki egy új kutatásból
A gazdagok nagyobb valószínűséggel vásárolnak nehéz, erős és magas fogyasztású típusokat, ráadásul sokkal többet is közlekednek velük, a kutatást végző brit környezetvédő csoport szerint.
Ha azt hallják, hogy a gazdagok szennyezik a környezetet, egyből eszükbe jut a kormánypropaganda
A Policy Solutions a zöld kommunikáció hatásosságáról készített tanulmányt. Az elitellenes szlogenek ritkán működnek, az egyéni haszon lehet motiváló.
Rájöttek, hogyan tisztítja saját magát a légkör
Egy kutatócsoport rájött, hogyan jön létre pontosan a hidroxilgyök, az a részecske, ami az atmoszféra öntisztításáért felelős.
Az emberiség 0,001 százaléka juthat csak tiszta levegőhöz egy tanulmány szerint
Gyakorlatilag nincs olyan hely, ahol egészséges levegőt szívhatunk, állítják kutatók, akik 2000 és 2019 között vizsgálták a szálló por koncentrációját világszerte.
Az életünket veszélyeztető aeroszolok nélkül akár 50%-kal erősebb lenne a globális felmelegedés
Hűtőhatásuk miatt az aeroszolok és a légkörbe kerülő por is csökkentik a globális felmelegedés mértékét. Ezek azonban légszennyező anyagok, amelyek évente mintegy hétmillió ember halálát okozzák.
Kövess minket Facebookon is!