Lájkbajnokság

RSS

Chuck Norris nyerte a lájkbajnokságot. Minden kategóriában.

Csak a magyar kormány költött többet Facebookon reklámokra, mint amivel Rákay Philip oldalát megtolták. Orbán Viktor orrhosszal nyerte az e heti Lájkbajnokságot, de ő is a régi szép időkhöz nyúlt, egészen 2018-ig.

Berobbant a lájkbajnokság történetének legnagyobb bombameglepetése

Az oltásellenesek váratlanul elhúznak a lazsáló Orbán és Jakab mellett, a háttérben pénzhajtással szól a trashpop, Ujhelyi István meg csendben meghekkeli a viralitás algoritmusát. A propaganda világában egyre durvább parajelenségeket tapasztalunk, és hol van még az igazi kampányhajrá.

A Fidesz megijedt az előválasztás után, az ellenzék meg elfáradt

A közösségi médiás aktivitás legalábbis valami ilyesmit mutat. Gyurcsányt tényleg sikerül megállítani, Orbán hirtelen feldob 363 szponzorált Facebook-posztot, közben egyre nyíltabban megy az oltásellenesség a politikai üzenetekben, de a kormányt ez mintha abszolút nem zavarná. A hét kérdése: tényleg kidobott pénz a Megafon propagandájára költött minden fillér?

Megszakadt Orbán rekordsorozata, Jakab Péter visszatért a lájkbajnokság trónjára

A benzinárat mindenki legyőzi, de a fizikai munkát imitáló politikusokat kiröhögi a Facebook népe. Valaki túl közel repül a Naphoz, közben a radikális szélsőjobb ősklasszikus liberálissá válik az oltásellenesek kedvéért. Felmerül továbbá a 21. századi globális politika legnagyobb kérdése, és vetélytársat kap a tudomány világának három legnagyobb rejtélye.

A vihar utáni csendben a fideszes pénznek nincsen szaga

A Facebook népe kiröhögi a kormány hitelességét, elszabadul a tipográfiabűnözés, fokozódik a hajsza az oltásellenesek szavazatai után, az Instagram váratlanul az 50-es évek filmhíradóinak hangján szólal meg. A háttérben nagy lánggal égnek a fideszes propagandára költött tízmilliók. Jubilál a lájkbajnokság a Telexen, itt az 50. forduló!

A fideszesek laposra békemenetelték a lájkbajnokságot

Kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen az, amikor a kormányoldal maximumra tekeri a hangerőt a közösségi médiában, és Rogán Antal teljesen átlényegül Starcraft-szereplővé. Szabó Tímea és Kocsis Máté standup-párbajt vív, a közmédia Híradójának elfogulatlansága pedig olyan kozmikus szintre ér, ahol fennáll a veszély, hogy spontán fekete lyuk képződik, és elnyeli az egész galaxist. Bónusz tüskék a köröm alatt!

Orbán Viktor az új Jakab Péter, Jakab Péter az új Orbán Viktor

A Stop Márki-Zay kampányt harsányan körberöhögi a Facebook népe, Németh Szilárd közben végleg átadja magát a kajapornónak, a Fidesz pedig olyan kunsztot mutat be, ami még a foci Eb alatt se jött össze neki. Csupa meglepetéssel fordul rá a lájkbajnokság az előválasztás utáni korszak első hetére.

Orbán elvesztette a csodafegyvereit, váratlanul megszorongatták a lájkbajnokságban

Az unoka és a foci is kínossá vált, mégis meglett neki a győzelem a heti versenyben. Kocsis Máté megtalálta az elveszettnek hitt fideszes humort, a propagandistákra pedig rádőlt a világ pénze, de hiába. Az előválasztás hetében a facebookos csapból is az előválasztás folyt, de nem teljesen úgy, ahogy vártuk volna. A mellékszerepekben: Dávid, Góliát, pacalpörkölt és az év legrosszabbul öregedő posztja.

Orbán tuti receptje és az 50 milliós kérdés

Hiába bokszoltak látványosan egymás ellen az ellenzék állva maradt miniszterelnök-jelöltjei, a lájkbajnokságot ismét a miniszterelnök uralta, többek között kutyás és kajás posztokkal. Dobrev Klára mindenesetre meg tudta ugrani azt a közösségimédiában, ami Márki-Zaynak továbbra sem sikerül. Karácsonynál elzárták a hirdetési pénzcsapot.

Hiába az előválasztás, Orbán nyerte a heti lájkbajnokságot

Előválasztás ide vagy oda, a Facebookon Orbánt csak akkor lehet megverni, ha hagyja magát, de ezúttal nem hagyta. Az ellenzéki oldalon pedig mintha az offline valóságnak pont a fordítottját láthattuk volna az online térben. Gigantikus hirdetési pénzekkel, egy nagy eltűnéssel és örök igazságokkal jelentkezik a lájkbajnokság legújabb fordulója.

A Fidesz csőre töltötte a csodafegyvert a lájkbajnokságban, meg is lett az eredménye

Előválasztás? Ugyan már! Orbán rádobta a csapágyasra hajtott gyurcsánybiciklire a cukiság-atombombát, kihasználva, hogy egy kis ideig még nem 3000 kilométerre vannak tőle az unokák. Óriási rekordok születtek a lájkbajnokság heti fordulójában, de ez mind semmi a felismeréshez képest, miszerint a Mi Hazánk valójában hardcore liberális párt.

A pápa döntötte el a lájkbajnokság sorsát

A háttérben nagy lánggal égnek a szponzorált posztokra költött tízmilliók, kitör a fideszes kajaforradalom, Tóth Gabiból hirtelen művésznő lesz, Szijjártó Péter pedig rejtőzködő erőnléti edzők tízezreit csalogatja ki a fényre.

Orbán közösségi médiás stábja hirtelen elkezdett dolgozni

A miniszterelnök sosem látott fölénnyel és hatalmas rekorddal alázta le a lájkbajnokság mezőnyét, és ehhez csak öt unokát kellett felmutatni. Közben óriási pénzek égnek el Karácsony mellett és ellen, a fideszeseknek elvész a humorérzékük, Schmidt Mária szétszaggatja a téridő-kontinuumot, a Facebook pedig lecsap a propagandára, de ezen pont nem az érintettek sírnak a leghangosabban.

Felpörgött a kampány, totál szürreálisba ment át a lájkbajnokság

Varga Juditot lerohanja az oltásellenes hadsereg, mire ő kihagyja az év kommunikációs ziccerét. Karácsony megpróbálja túlkölteni a Fideszt, közben Németh Szilárd lincshangulatba taszít egy egész országot. A fideszesek nem mennek ki a meccsre, nehéz az iskolatáska, de semmi baj, a paralimpikonokat mindenki imádja.

Orbán személyi kultuszának semmi nem ér a nyomába

A nyári uborkaszezont szilánkokra zúzza a metálturulon lovagló Nagy Feró, közben a propagandaoldalak világában csendes forradalom tör ki. Ha Hadházy az iPhone, milyen telefon lehet a Fidesz? Nyugtalanító kérdések, szocialista klónok és parajelenségek Szijjártó Péter követőtáborában a lájkbajnokság e heti fordulójában.

A politikusok néha pihennek, a propaganda soha

Jakab Péter ifjú kereszténydemokratákat mészárol halomra puszta szavakkal, a fideszes propaganda eközben tízmilliót fizet, hogy valaki ugyanezt tegye Karácsony Gergellyel. Kocsis Máténak fura gondolatai támadnak Fekete-Győr András születendő gyerekéről, Szijjártó Péter pedig szőrén-szálán eltűnik. A lájkbajnokságban az uborkaszezon olyan, mintha valaki feltalálta volna a hallucinogén uborkát, és súlyosan túladagolta volna vele a politikusokat.

Uborkánál is uborkább szezon és sokmilliós hirdetések a Facebook-politizálásban

Olimpikonok, autópályák, Tucker Carlson szelfik. A Lájkbajnokságban február óta nem volt ilyen nyugis hetünk, de így is akadtak hatalmas meglepetések. Kiderült például, hogy ki fizeti a Budapest beszél-projekt nagy összegű hirdetését a YouTube-on. Őrület.

Van, ami az olimpiai aranyaknál is jobban vonzza a lájkot

De mi lehet az? Ki csimpaszkodik rá az olimpiai sikerekre? Ki készíti libazsírral és csőtésztával a lecsót? Ki a magyar politikai szféra Batmanje és Jokere? Megannyi súlyos kérdés, és néhány meglepő válasz a lájkbajnokság e heti fordulójában.

Ki gondolta volna, hogy a dinnyében több lájk van, mint az olimpiában?

A fideszes propaganda a zászlajára tűzi, hogy „Miénk az olimpia, tiétek a Pride”, közben Jakab Péter csőre tölti a legtutibb lájkfegyverét. Feltűnnek a színen a biológiatagadó liberálisok, és mindent elborít az egyáltalán nem viccnek szánt kormánypárti humor. Nehéz a Facebook-napszámosok élete, amikor hajnali negyed ötkor kezdődik a műszak, de senki nem mondta, hogy a lájkbajnokság könnyű menet.

Nézni is félelmetes, ahogy épülnek a párhuzamos univerzumok

A Pegasus-botrány szilánkokra robbantotta az uborkaszezont, amire a kormány egyből rádobott egy újabb kommunikációs atombombát. A lájkbajnokság szereplői ordítva beszélnek el egymás mellett, csak szegény Hollik Istvánt röhögi körbe mindenki. A propagandát egyre nehezebb nem paródiaként, Bödőcs hangján olvasni.

Sosem látott még a lájkbajnokság akkora bukást, mint amit most Orbán bemutatott

Az első helyről zuhant vissza az utolsó utánira. Miközben a politikusok rápihennek a nagy olimpiai lájkaratásra, a propagandaoldalaknál messzire gurul a gyógyszer, Varga Judit pedig lassan a mezőny első számú standuposává lép elő. A háttérben meg megy a zsonglőrködés az oltásellenesek szavazataiért.

Ilyen az, amikor Orbán Viktor egy kicsit megerőlteti magát

Muszáj volt, hát a Fidesz csőre töltötte a bolygórobbantó lájk-halálsugarat. Olyan égszakadás-földindulás van a lájkbajnokságban, hogy egy lendülettel sértjük vérig a Jóbarátok- és Cannibal Corpse-rajongókat, plusz Dúró Dórát. Ráadásnak LMBTQ-aktivisták. LMBTQ-aktivisták mindenhol!

Ahogy lelohadt a fociláz, a lájkbajnokok kivonultak a búzamezőre Rákosit imitálni

Facebook-börtönbe zárt és onnan sikeresen megszökött ellenzékiek, elzárt pénzcsap a fideszes influenszerek mögött, váratlan gasztronómiai áthallások, valósághajtogató origami. A lájkbajnokságban akkor sincs uborkaszezon, ha mindenki mentális egészsége jobban járna úgy, ha mégis lenne.

Olyasmi történt a lájkbajnokságban, ami tavaly december óta egyszer sem

Beütött a papírforma, és ebből elképesztő rekordok születtek. Focimeghajtással aratnak a fideszesek, miközben az eddig szárnyaló Jakab Péter és a Jobbik zuhanórepülésbe vált, Szijjártó Péteren pedig átgyalogol a Pride. A hét kínzó kérdése: vajon egészen mostanáig kitől/mitől féltek a magyarok?

Orbán egyszerre vetette be a két legerősebb fegyverét, esélye se volt másnak a lájkbajnokságban

A focis tematika mindent visz, vagy ez csak a felszín? Rejtélyes civilek tűnnek fel vastag pénztárcával és látványosan kormánybarát gondolatokkal, épül-szépül a magyar QAnon-mitológia, és az is kiderül, mi lesz a választási kampány legnagyobb kommunikációs csatájának terepe. Közben az Instagram népe szimpatikus meleg párt lát Dzsudzsákban és Orbánban, és örül a boldogságuknak.

A Facebook népe szerint a hét legjobb vicce volt Orbán szja-visszatérítős ígérete

A saját követői röhögik körbe a miniszterelnököt, besülnek a legnagyobb lájkbombák, pezsgőfürdős-bikinis streamereket kerget őrült féltékenységbe az agrárminiszter. Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a lájkbajnokság, de van egy stabil pont, amibe mindig kapaszkodhat az ember.

Orbán ezúttal sem találta az utat a lájkbajnoki címhez

Itt a nyár, mégis nyert a sál, avagy hiába minden: a szülinapos miniszterelnök, a gyereknap és a bohócozó Orbán sem volt elég Jakab Péter megszorongatásához. A Jobbik elnöke egyetlen parlamenti akcióból képes volt annyi lájkot kisajtolni, hogy végül újabb szédületes rekorddal nyerte meg a hetet.

Lájkbajnokság: egy ing mind fölött, egy ing kegyetlen

Gyurcsány profin trollkodik, Orbán lenyomja a köztévé nézettségét, Jakab Péter ipari mennyiségben sajtolja ki a lájkokat a ficsúrozásból, de Karácsony turkálós inge mégis mindent visz. Lekörözheti-e egy tízmilliókkal megszponzorált lejárató kampány a Jóbarátokat? Schrödinger macskájának öngyilkos gondolatai támadnak az eheti lájkbajnokságban.

Jakab Péter megint megcsinálta a lehetetlent

Eszelős nagy rekordot felállítva, a saját trükkjével körözte le Karácsony Gergelyt a lájkbajnokság eheti fordulójában. Közben a Fidesz tízmilliókat éget el a gyurcsányozós kampányban, de a keményvonalas Orbán-rajongók csak arról beszélgetnek, hogy esik az eső.

Sosem volt még ennyire szoros a verseny a lájkbajnokságban

És úgy néz ki, ez még csak a vihar előtti csend. Emlékeznek még a régi szép időkre, amikor nem Karácsony gyurcsánysága és angoltudása volt a legfontosabb téma a magyar politikában? Kerti kapálás háborús metaforába ágyazva, Fudan egyetem és klozetkommunisták a lájkbajnokság eddigi legfurább fordulójában.