Környezetvédelem

RSS

Újra életre kel a bűzölgő Gyálai-Holt-Tisza

A 7 milliárd forint értékű programban 13 ezer köbméter szennyezett iszapot vittek el veszélyeshulladék-kezelőbe. A környéken élők évtizedek óta vártak erre.

Betiltaná az örök vegyi anyagok használatát az élelmiszerek csomagolásánál az EP

Az EP megszavazta a hulladék csökkentésére vonatkozó javaslatot: korlátoznák a repülőtéren a bőröndök befóliázását és a szállodai piperecikkek egyszer használatos csomagolását is.

Csak kibocsátásmentes új városi buszokat engedne az EP 2035-től

A nehézjárművek légszennyezéséről szóló tervezet megosztotta a Fideszt és a KDNP-t, az ellenzékiek közül sem támogatta mindenki.

Jön a szegedi zöldtégla, ami megóvhat minket a szén-monoxid-mérgezéstől, és tisztább lesz tőle a...

Magyar bányából származó alapanyagból, de mégis titkos összetevőkből áll az a kerámiabetét, ami kályhákba, kazánokba építve jelentősen csökkentheti a mérgező anyagok kibocsátását. A Szegedi Egyetem...

Rejtélyes, kék golyók bukkantak fel Anglia partjainál

Az elmúlt napok hatalmas viharai és a helyi erőmű állhat az eset hátterében.

Rendeletben gátolja a kormány hat hektár szegedi erdő megmentését

A város vezetése meg akarta védeni a kivágástól a város egyik utolsó nagyobb erdejét, amit az állam az egyháznak adott. A kormány résen volt: a szegedi közgyűlés előtti este közbelépett egy...

Akár tíz év börtönt is lehet majd kapni környezetkárosításért az EU-ban

Az uniós döntéshozók alkujával emelkedni fog a cégekre kiszabható pénzbüntetés és bővül a lista, hogy mit tekint az EU környezetrombolásnak.

7,5 milliárdból lassítanák a 40 méter magas szegedi szemétdomb hízását

A város hullakékgazdálkodási cégének vezetője szerint itt gördülékeny az együttműködés a MOHU-val, de a hulladékudvarokban hídmérlegeket kell létesíteni, mert a szemétkoncessziót elnyerő cégóriás...

Az LMP szerint a villanyautó csak áthelyezi a környezetszennyezést

A párt csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fideszt és a Momentumot bírálta, amiért az Európai Parlamentben megszavazták az új autókra vonatkozó Euro 7 környezetvédelmi norma felpuhítását.

Szigorítaná a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat a kormány

Az Energiaügyi Minisztérium társadalmi vitára bocsátotta az erről szóló rendelettervezetet, ami a németországi szabályozást veszi alapul.

Kövess minket Facebookon is!