Miért olyan pocsék az újramelegített kávé íze?
A mikrohullámú sütőnek és a koffeinnek pont nincs köze hozzá, de több száz illékony vegyületnek igen.
Tényleg érdemes másfél órával eltolni a reggeli kávézást?
Évek óta népszerű az elmélet, hogy jobban járunk, ha felkelés után nem állunk neki egyből kávét inni. Ebben van is igazság, de bajunk attól sem lesz, ha nem bírunk várni.
Titokban koffeinmentesre cseréltük a kollégáink kávéját. Aztán jött a feketeleves
Tudtukon kívül vontuk be egy emberkísérletbe a Telex újságíróit, hogy teszteljük, a koffein pörgeti-e őket, vagy az csak placebo, és elég ehhez a kávéivás élménye is. Amit utána kaptunk, azt nem...
Hogy szedik ki a kávéból a koffeint?
A kávébabokból és a tealevelekből is hasonló módszerekkel nyerik ki a koffeint, a változó csak az, hogy sima vagy oldószeres vizet, esetleg szuperkritikus szén-dioxidot használnak-e.
Kávé, tea, energiaital – számít, hogy honnan visszük be a koffeint?
Mindegy, hogy a koffein természetes vagy mesterséges, az a fontos, hogy mivel együtt fogyasztjuk.
Kiherélik az energiaitalokat – figyelmeztet a Magyar Energiaital Szövetség
A MESZ felveszi a harcot azon italokkal, amelyek energiaitalnak szeretnének látszani, de nem adnak energiát.
Így működik a koffein, avagy érdemes meggondolni a hatodik csésze kávét
A tea és a kávé serkentőként működnek, de azért érdemes mértékkel fogyasztani.
A tea és a kávé pont nem úgy működik, ahogy azt a legtöbben gondolják
A sokáig főtt teának vagy a szénfeketére pörkölt kávénak csak az íze erősebb, a koffeintartalmuk nem feltétlenül magasabb.
Kövess minket Facebookon is!