El a kezekkel a sajtótól! Támogatás!

Kistermelő

Ha ez így megy tovább, hamarosan csak import paprika lesz Magyarországon
A szélsőséges időjárás, a bizonytalan és alacsony jövedelem, és a termelési költségek növekedése miatt egyre kevesebben foglalkoznak fűszerpaprika termesztésével és feldolgozásával.
A tehéntrágya, ez a mi kincsünk, a barna arany! Szagold meg, nem büdös!
A Horhos-Völgyi Ökobirtok gazdaságát a harmincas éveik elején járó Gulyás Anna és Kaczkó Dániel működteti. A tehenekkel, csirkékkel, libákkal szoros és szeretetteli kapcsolatban vannak. Regeneratív...
Mostantól közvetlenül rendelhetünk majd házhoz élelmiszert bármilyen kistermelőtől
Minden kistermelőt és piacozót érintő változás: több ponton könnyíti a termelői ételek értékesítést az Agrárminisztérium rendelete.
Harminc év alatt több mint egymillió kistermelő tűnt el, még az élelmezésbiztonság is veszélyben...
A Magyar Tudomány Ünnepén Benedek Zsófia biológus, közgazdász a helyi élelmiszerek termelését és a fenntarthatóság kapcsolatát mutatta be. Eloszlatta azt a tévképzetet, hogy minden jobb, amit...
Miért olyan drága a földi eper, amikor túlságosan olcsó?
Harmadannyi földi eper terem már csak Magyarországon, mint 1990-ben. Az epret évtizedek óta termesztők szerint a rengeteg import letöri az árakat, miközben a gazdák költségei nagyot nőttek, ám ezt a...
Miért ilyen nehéz helyi élelmiszert kapni a boltban?
Miért jobb céklát enni télen, paradicsomot nyáron, és kanadai helyett magyar babot venni? Lehet-e teljes étkezéseket elkészíteni hazai alapanyagokból egy átlagos boltból? Kipróbáltuk.
Sírtak, amikor az összes citromuk elfagyott, de ma már évi több tonnát termelnek
Egy műanyag fóliába csomagolt káprázatos citromligetet lehet találni Lajosmizse egyik utcájának a végén. A Szőrös házaspár, a növények gazdái nem tervezték, hogy az ország legnagyobb...