Kakaó

RSS

Miért innánk olívaolajjal a kávénkat?

A Starbucks olívaolajos kávéval tervez forradalmat robbantani a kávéiparban. Kipróbáltuk, milyen az olajos kávé, majd azt is, kakaóval működik-e az ízes zsiradék, sütiben, és hogy valóban vele...

Drágább lesz a kakaó: áremelésekre készül a Nestlé

Mert drágultak a nyersanyagok: a kávé, a tej. Azt még nem tudni mekkora lesz a drágulás.

Van-e csokoládé a Mikulásban?

Az év legcsokoládésabb napjaiban megpróbáljuk megérteni, miért ugyanolyan ízű minden bolti csokoládé, és mi nyomja el benne a kakaóbab szuperizgalmas ízvilágát.

Nébih: Túlteng a mérgező aflatoxin a Torras Bio kakaóporban

Kivonják a forgalomból a cég 150 grammos kiszerelésű, glutén- és hozzáadottcukor-mentes, csökkentett zsírtartalmú kakaóporát.

A csoki karbonlábnyoma magasabb, mint több tejterméké

Ennek az az oka, hogy csak a kakaótermesztés miatt több millió hektár erdőt irtottak ki az elmúlt évtizedekben.

Szerencsnek adományozta a Nestlé a Szerencsi cicás kakaópor védjegyét

A Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja majd a fehér macskával fémjelzett, közönségkedvenc kakaót.

A kakaófogyasztás is segíthet a bonyolult, gondolkodást igénylő feladatok megoldásában

Egy friss kutatásban a kakaóban található flavonoidok hatására gyorsabb és erősebb oxigénszállítást mértek a résztvevők agyában, és a kognitív képességeik is megnőttek.

Kövess minket Facebookon is!