Visszahozzák a piacra a '80-as évek reklámjaiból ismert kakaót, a Bedecót

2024. augusztus 7. – 11:56

Visszahozzák a piacra a '80-as évek reklámjaiból ismert kakaót, a Bedecót
Fotó: Nutriversum

Másolás

Vágólapra másolva

A mostani negyvenesek még talán emlékeznek, hogy amikor a szocialista éra az utolsókat rúgta, a tévében futott egy reklám, amit mindenki betéve tudott. „Mi az, amit iszol?” – kérdezte az egyik szereplő (egy kislány) a másik szereplőt (egy másik kislányt), mire a másik rávágta: Bedeco. De a kérdező nem értette kristálytisztán, vagy nem akarta érteni (ez soha nem derült ki), úgyhogy visszakérdezett, mire a másik embert próbáló türelemmel, mosolyogva újra megválaszolta a kérdést.

A klasszikus jelenet itt tekinthető meg:

Az aktualitása ennek az, hogy a Blikk azt írja: visszatér a Bedeco a piacra.

„A megjelenés és az íz hajaz a régi időkre, összetételben viszont frissítésre került a termék. A piaci igényeknek megfelelően egy light verzióban tér vissza gyerekkorunk kedvenc kakaója” – írta a cég a Blikknek megküldött közleményében.

A Blikk végigment a Bedeco sztoriján. Eszerint a rendszerváltás után a nyugati márkák elárasztották a piacot, és a Bedeco nem tudott velük versenyre kelni, 2016-ban végleg eltűnt a piacról. De a hatalmas gyár megmaradt Zircen, úgyhogy csak idő kérdése volt a feltámadás.

A lap szerint a régi márka újbóli bevezetését megelőzte egy kutatás, amely alapján a megkérdezettek 76 százaléka fogyasztotta anno a Bedeco kakaót.

Mit? – kérdezhetné a reklámban szereplő kislány, de ennyi év után már biztosan felnőtt, megtapasztalt sok mindent, például a rendszerváltást, a taxisblokádot, az SZDSZ szövetségét a kommunistákkal, a kilencvenes évek zűrzavaros időszakát, a NATO-hoz, aztán az EU-hoz való csatlakozást, Orbán Viktor keletre fordulását, szóval sok-sok mindent.

Ezért ennyi tapasztalás után talán már nem kell neki háromszor elmondani valamit, mire megérti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!