Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban
2023. augusztus 24. – 12:49
–
Ács Bori
Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.
A legkrémesebb házi fagyihoz még csak fagyigép sem kell
2023. augusztus 13. – 14:46
–
Ács Bori
Csak sok jó alapanyag, tejszín és tojás, esetleg joghurt kell az egyszerűbb verzióhoz. Olyan variálható alapfagyikat mutatunk, amiknek bárki bátran nekiállhat, és sikerrel fog járni. Bónusz: az...
Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka
2023. augusztus 8. – 12:46
–
Ács Bori
Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?
Hogyan kell levegőt sütni? A tojáshab, a szuflé és a salzburgi galuska csodái
2023. augusztus 6. – 13:27
–
Ács Bori
A feladat: felvert tojáshab segítségével a lehető legtöbb levegőt bejuttatni egy édesség belsejébe. Erre keressük a legjobb megoldást és a legravaszabb trükköket a világ leghabosabb palacsintáján és...
Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez
2023. augusztus 2. – 14:38
–
Ács Bori
Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...
Először lett vadkovászos az év kenyere
2023. augusztus 1. – 18:28
–
Ács Bori
A Magyar Pékszövetség minden évben kiválasztja Szent István kenyerét. A címet idén először kapta vadkovásszal készülő kenyér, amelyet a Heim Sütöde készített. Az év kenyeréről a győztes pék mesélt...
Lángos és hot dog helyett: ezt pakoljuk a hűtőtáskába az olcsóbb strandoláshoz!
2023. július 23. – 10:57
–
Ács Bori
Az infláció újra divatba hozta a hűtőtáskát, húszezreseket spórolunk azzal, ha egyórányi előkészülettel megpakoljuk: fasírtos szendvics, lencse-, krumpli- és rizssaláták, szállítható, nem...
Mitől lesz a gyümölcssaláta önálló, izgalmas étel?
2023. július 20. – 12:31
–
Ács Bori
Aki szerint a gyümölcssaláta nem olyasmi, amiről beszélni kell, az még nem próbálta ki, milyen íz kerekedik a barack és a sárgadinnye kettőséből pár órányi hűlés során.
Hűsítő ételek hőhullámra
2023. július 18. – 14:13
–
Ács Bori
36 fokban semmi nem ösztönöz rá, hogy égő tűzhely mellett álljunk és forró ételeket szürcsöljünk. Hideg, rövid hőkezelést igénylő fogásokat mutatunk a nagy hőség idejére: hideg ázsiai tészta, orosz...
Kaporimádatunk bőven túlmutat a kovászos uborkán
2023. július 16. – 12:44
–
Ács Bori
Nyílt térítési kísérlet következik: ez az itthon ősidők óta kedvelt zöldfűszer az egyik legjellegzetesebb mind közül. Káposztához, túrógombócba, grillzöldségre, mártogatóshoz is kapor. Mindörökké...