Több száz éves egészséges recept, amitől a levesek üdébbek lesznek: a cibere
Ősi magyar módszer, amely a most legdivatosabb konyhai divatokba illik, mégsem erjeszt ma senki búzakorpát, hogy ételeit ízesítse vele. Megéri-e 2023-ban több száz éves magyar recepttel kísérletezni?
A hazai fine dining üstökösként hasít el a gumis trappista fölött
A rengeteg közpénzzel támogatott hazai gasztronómiában óriási szakadék vájódott a fine dining és a méregdrága strandlángos közé, amit abszurd szintre mélyít a napokban másodszor megjelenő magyar...
Idén nem hozott új csillagokat a hazai Michelin-kalauz
Viszont az eddigiek megmaradtak, a pécsi Morzsával pedig lett egy új Bib Gourmand jelölésű étterem.
Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag
Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?
Nekünk nincs saját zakuszkánk, se ajvárunk. De csinálunk magunknak!
Paprika, padlizsán, esetleg paradicsom, hagyma, fűszerek. Hosszadalmas és fárasztó munkával lesz belőlük sűrű krém, amit minden nemzet másképp nevez. Nekünk nincs sajátunk, hát úgy csináljuk, ahogy...
Nem ciki a Vegeta!
Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...
Segítünk a legcsúcsabb iskolai tízórai összerakásában
Sok szendvics van, ami annyira jó, hogy felér egy tál meleg ebéddel, de az uzsonnásdobozba olyan kell, ami szállítható, nem csöpög, csúszik, és még finom is. Ehhez mutatunk pár biztos receptet és...
Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.
Hová lett a bolti paradicsom íze?
Csúcsszezonja van egy sokak által szeretett magyar zöldségnek, mégis nehéz feladat belőle ízes, finom példányt találni. Miért nincs a szupermarketekben igazán jó paradicsom nyáron sem? És mitől lesz...
Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer
A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.
Kövess minket Facebookon is!