Alpok

RSS

Őszi túra a két legszebb kelet-ausztriai szurdokban

Doronglétrák, doronghidak, mély zúgók és magas vízesések: ez a két legszebb hozzánk közeli osztrák szurdok, a Bärenschützklamm és az Ötschergraben.

Az Eötvös-csúcs alatt a Dolomitok egyik legvadabb hágóján

Kicsit olyan, mintha boldog tetőfedőként egy hatalmas gótikus katedrális tetején, a legmagasabb kőtornyok oldalában bujkálnánk a keskeny szervizpallókon.

Via Alpannonia, az Osztrák-Magyar Túramonarchia egyetlen közös, hosszú útvonala

A 125 kilométer hosszú osztrák-magyar alpannonia az alpesi hegyekből indul, és a magasdombos vidéken át a pannon síkságra vezet. Leteszteltük, végigjártuk.

Robotok hajnalban a gerincen: a Mont Blanc megmászása

Lihegve felnéztem arról a kis sápadt körről, amit a fejlámpám a hóra vetített. A ritkás levegőben alacsonyan lebegett a Hold, hihetetlen, véres-tojássárgás színben. Mintha egy életunt, gyulladt szem...

Felhőtúra a Bécsi-Alpok legnagyobb fennsíkján

Felhőben sétálni kétezer méteren olyan, mint átmenni egy gigantikus párakapun, miközben felhőpókhálók röpködnek körülöttünk.

Taktikai mestermunka, heroikus hegymenet – történelmi szakaszon cserélt gazdát a Tour sárga trikója

Az eddig érinthetetlen Pogačar megrogyott az idei Tour legnehezebb emelkedőjén, és a dán Vingegaard ugrott az élre a 11. etap megnyerésével.

Nem várta meg, míg felmentik, inkább lemondott a karlendítős fotója miatt az ózdi alpolgármester

Október 31-vel már nem alpolgármester Farkas Péter Barnabás, akinek a tette a polgármester szerint elfogadhatatlan, de az is, hogy három évvel később, az előválasztáson dobják be a fotót.

Kinyitottak a tiroli sípályák, behavazódott az Alpok

Volt, ahol félméteres hóréteg is akadt.

Fel a gleccserhez: Iseltrail, az alpesi antikánikula-túra

A vadonatúj 73 kilométeres osztrák túraútvonal az egyetlen természetesnek meghagyott folyót követi a Napfény városából fel a jeges Umbal-gleccser tövéig. Ráadásul nincs is nagyon messze...

Hóviharba került, majd megfagyott két olasz hegymászó az Alpokban

A két nő segítséget kért, de a rossz időjárás miatt a mentőcsapat késve érkezett.

Kövess minket Facebookon is!