Tarr Zoltán lesz az EP egyik bizottságának néppárti szóvivője

2024. július 18. – 08:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Tisza Párt színeiben az EP-be került Tarr Zoltán lesz a Kulturális és Oktatási Bizottság néppárti szóvivője, írja a Népszava.

A szakbizottságok elnöki és alelnöki posztjairól a jövő héten döntenek végleg. Egyelőre annyit tudni lehet már, hogy az Európai Néppárt a Tisza Párt további három politikusának, Magyar Péternek, Gerzsenyi Gabriellának és Kulja Andrásnak is tartogat egy-egy alelnöki posztra jelölést.

A választások után nem sokkal derült ki, hogy Magyar Péter végül mégis felveszi EP-mandátumát. Ez viszont azon nem változtatott, hogy a korábban ígértekhez hasonlóan Tarr Zoltán lett a Tisza delegációvezetője. Tarr ekkor arról beszélt, hogy ez alapvetően egy adminisztratív feladat, és praktikus okokból lesz delegációvezető, hogy Magyar továbbra is tudjon a magyarországi pártépítésre, mozgalomszervezésre koncentrálni.

Miután az idei választásokon jelentős számú mandátumot szerzett a Tisza Párt az EP-választásokon, a Tisza bejelentkezett az Európai Néppárt frakciójába. A csoport vezetője, Manfred Weber támogatta a tiszások felvételét, miután Budapesten járt. A Fidesz és a KDNP is tagja volt korábban a Néppártnak: előbbi már korábban kilépett, a KDNP pedig most, Magyarék felvétele után távozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!