Úgy is Tarr Zoltán vezeti a Tisza Párt delegációját, hogy Magyar Péter beül az EP-be

2024. június 19. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter a Tisza Párt honlapján tartott szavazás eredménye nyomán kedden bejelentette, hogy mégsem csak szimbolikusan lesz EP-listavezető, hanem fel is veszi a mandátumát. A jelek szerint ugyanakkor a párt delegációját így is a már korábban erről nyilatkozó Tarr Zoltán vezeti majd – írja a 444.

Tarr korábban a lapnak nyilatkozott arról, hogy ő vezeti majd az EP-delegációt, a keddi bejelentés nyomán küldött kérdésükre pedig azt válaszolta, hogy ugyan formálisan még nem dőlt el, de a pártban megbeszélték, hogy ő lesz a Tisza delegációvezetője. Azt is hozzátette, hogy ez alapvetően egy adminisztratív feladat, és praktikus okokból lesz delegációvezető, hogy Magyar továbbra is tudjon a magyarországi pártépítésre, mozgalomszervezésre koncentrálni.

Szerinte az, hogy nem Magyar tölti be a posztot, nem rontja a Tisza Párt esélyeit. Arra, hogy pályáznak-e majd EP-alelnöki posztra, azt válaszolta, hogy a pozíciókért folytatott egyeztetések pedig már jóval azelőtt elindultak, hogy a Tiszát felvették a Néppárt frakciójába, ezért nem valószínű, hogy sikerrel szállhatnak síkra értük. A Tisza Párt belépése után a KDNP a korábbi ígéretének megfelelően bejelentette, hogy kilép a Néppártból és annak frakciójából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!