Lakatos Júlia Magyar beszédéről: Nem Orbánra reagált, hanem helyet követel magának

2024. június 10. – 01:45

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter beszédét értékelte Kéri László és Lakatos Júlia a Telex élő eredményváró műsorában. „Egyértelműen egy kihívó beszédet halhattunk Magyar Pétertől. Nem Orbán Viktorra reagált, hanem helyet követel magának. Ebben egészen másképpen működik, mint amit korábban az ellenzéktől láthattunk, hisz ők mindig a miniszterelnökre reagáltak” – mondta Lakatos Júlia a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója.

Lakatos szerint Magyar nem profi politikus, és az lesz az igazán érdekes, hogy az az elszántság és lelkesedés, ami eddig elhozta a Magyart, képes-e tovább görgetni a Tiszát és egy professzionálisan működő párttá formálni. „Hogyan tudja maga mellett tartani az embereket, hogyan tudja fejleszteni tovább a közösségét, ezek az érdekes kérdések” – mondta a stratégiai igazgató.

Kéri László hozzátette, hogy Magyar Péter „egy igazi innováció”, aki egy olyan politizálási módot teremtett meg, ami az „ősi, közvetlen, demokratikus és populista megoldásokat használ, és itt most a populista nem negatív értelemben értendő” – mondta a politológus.

Abban Kéri egyetértett Lakatos Júliával, hogy most jön csak a munka neheze. „Engem az érdekel, hogy ez az innovatív kapacitást merre tudja-e tovább vinni” – mondta Kéri, aki szerint a pátosz szó végre nem üresen cseng a magyar közéletben.

„Az Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől mindig őszintétlenül hangzott, és úgy tűnik, hogy nagyon sokaknak volt szüksége egy olyan közösségi, spirituális élményre, amire Magyar Péter ráérzett, és amit korábbi politikustól még nem láttam.”

Magyar Péter beszédét ebben a cikkben foglaltuk össze. Nemrég Orbán Viktor is színpadra állt a Fidesz eredményváróján, az ott elhangzottakat ide kattintva olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!