Magyar Péter: A mai nap az orbáni hatalomgyár Waterlooja, a vég kezdete

2024. június 10. – 01:11

Másolás

Vágólapra másolva

Petőfi Sándor Föltámadott a tenger című versének utolsó soraival kezdte beszédét Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján. Magyar úgy fogalmazott, „ma egy korszak lezárult, ma a jövő elkezdődött Magyarországon”, mire a tömeg válaszul azt kezdte skandálni:

„Mi vagyunk a jövő!”

„Az látszik, hogy a mai nap az orbáni hatalomgyár Waterlooja, a vég kezdete” – folytatta Magyar, majd gratulált a pártja legalább tíz közgyűlési és a legalább hét EP képviselőjének. Magyar Orbánt is idézte, „van mire szerénynek lennünk”, mondta, miután külön gratulált Illés Gergelynek, aki a Tisza támogatásával lett Jászapáti polgármestere, megelőzve a Fidesz jelöltjét.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Magyar szerint ami az utóbbi két, de inkább egy hónapban történt, az nem más, mint „politikai földindulás”, hiszen „szembeállt egymással a hazugság és az igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet, a Kelet és a Nyugat, a múlt és a friss erő”. A tömeg minden mondatát visszhangozta.

A következő országgyűlési választásokon Magyar szerint „egy, azaz egy kihívója van a NER-nek, az pedig a Tisza Párt”, majd azt is hozzátette, hogy a párt azon célján felül, hogy „egy igazi kihívóként jelenjen meg a Tisza Párt”, azt a másik célját is elérte, hogy

„Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történik semmi”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!