Magyar Péter: A következő országgyűlési választásokon egy kihívója van a NER-nek, a Tisza Párt

2024. június 10. – 01:45

Magyar Péter: A következő országgyűlési választásokon egy kihívója van a NER-nek, a Tisza Párt
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter a Tisza Párt eredményvárója végén tartott beszédet a párt szimpatizánsainak, melyben hosszasan sorolta azokat az érdemeket, amiket a párt rövid élete alatt elértek, elemezte a választási sikereket, és a jövőbeli tervekről is szót ejtett.

Beszédét Petőfi Sándor Föltámadott a tenger című versének utolsó soraival kezdte, majd úgy fogalmazott, „ma egy korszak lezárult, ma a jövő elkezdődött Magyarországon”, mire a tömeg válaszul azt kezdte skandálni: „Mi vagyunk a jövő!”

„Az látszik, hogy a mai nap az orbáni hatalomgyár Waterlooja, a vég kezdete”

– folytatta Magyar, majd gratulált a pártja legalább tíz közgyűlési és a legalább hét EP-képviselőjének. Magyar Orbánt is idézte, „van mire szerénynek lennünk”, mondta, miután külön gratulált Illés Gergőnek, aki a Tisza Párt támogatásával lett Jászapáti polgármestere, megelőzve a Fidesz jelöltjét, ifjabbik Pócs Jánost.

Magyar szerint ami az utóbbi hónapokban történt, az „politikai földindulás”, hiszen „szembeállt egymással a hazugság és az igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet, a Kelet és a Nyugat, a múlt és a friss erő”. A tömeg minden mondatát visszhangozta, majd úgy folytatta, „szembeállt még a kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos Fiatal Demokraták Szövetsége és az a Tisza Párt, amely be fogja bizonyítani minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos és legfőképp őszinte”.

Beszédében a főpolgármester-választásra is kitért, úgy fogalmazott: „Nem tudjuk még, ki lesz a főpolgármester, ez nem a mi problémánk. De azt tudjuk, hogy azon célunkon felül, hogy egy igazi kihívóként jelenjen meg a Tisza Párt, azt a másik célunkat is elértük, hogy Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történik semmi.”

Magyar szerint a következő országgyűlési választásokon „egy, azaz egy igen potens kihívója van a NER-nek, az pedig a Tisza Párt”. „A mai este pedig legyen az örömé és a felszabadult ünneplésé, hiszen ma este talán sokan visszanyerték a hitüket abban, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni” – mondta. Erre a választásra Magyar azt ígérte, elkészülnek egy olyan csapattal és egy olyan programmal, amire magyar emberek milliói, a magyarok többsége fog jó szívvel szavazni.

„Nem azt fogjuk kérni önöktől, tőletek, hogy szavazzatok az óellenzékre, a kék Fideszre vagy a narancssárga Fideszre vagy valamelyik szatellitpártra. Azt fogjuk kérni tőletek, hogy szavazzatok arra a társadalmi szerződésre, amit veletek, az érdekeltekkel és szakemberekkel fogunk írni” – tette hozzá Magyar. „Egy olyan programot fogunk letenni, amiből minden ember számára világos lesz, hogy hová juthat el az ország, és nem fogunk olyat hazudni, hogy öt év múlva utolérjük Ausztriát, vagy hogy Magyarország űrnagyhatalom lesz.”

Magyar beszédében elmondta, hogy szeretné, ha a sikerek minden magyar ember sikerei lennének, függetlenül attól, hogy valaki Miskolcon vagy Budapest elitebb városrészeiben él.

„Innen is jelzem, most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk, alig pár százezer szavazat választ el minket a 14 éve korlátlan uralommal rendelkező kormánypárttól. Egy olyan kormánypárttól, amelynek rendelkezésére áll a propaganda, a titkosszolgálatok és a kétharmaddal bebetonozott funkcionáriusok”

– tette hozzá, utalva ezzel a Tisza Párt 30 százalék körüli EP-választási eredményére, ami 7 mandátumot garantál nekik.

A politikus szerint ezt az eredményt „Orbán Viktor megöregedett, korrupt hatalma ellen, 0 forintból, 12 tagból álló párttal, önkéntesekkel érték el”, holnapután pedig nekilátnak a párt kiépítésének.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

„Szeretném üzenni, hogy a magyar emberek békések és türelmesek, de nem fogjuk azt eltűrni a továbbiakban, hogy a köztelevízió elhallgattat minket” – mondta, majd beszéde végén elkezdte felsorolni azon sajtóorgánumokat, akiktől interjút vár.

„Várom a meghívásokat holnapra vagy keddre a köztelevíziótól, a TV2-től, a Hír TV-től, a megyei lapoktól, az Indextől, az Origótól, az ATV-től, a Mandinertől, a Demokratától, a Borstól, a Magyar Nemzettől és a többi szennylaptól”

– mondta Magyar, majd arra kérte a szimpatizánsait, hogy legyenek büszkék önmagukra, az országukra és erre a világraszóló eredményre. „Ez földindulás, ilyen sehol nem volt sem Európában, sem Magyarországon” – összegezte a politikus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!